Winq x Reebok

Indy Corton leerde vallen en opstaan bij Queer Skate Club

“Bij ons zijn alle wielen welkom”

Leestijd: < 1 min

Indy Corton (22, die/diens) is medeorganisator van Queer Skate Club. “Skate-ervaring is bij onze club geen vereiste, daar ben ik het levende bewijs van.”

“Skate-ervaring is bij onze club geen vereiste; daar ben ik het levende bewijs van. Voor mijn eerste bezoek had ik nog nooit op skates gestaan. Ik heb evenwichtsproblemen en worstel er nog steeds mee om overeind te blijven. Mede daarom ben ik tegenwoordig verantwoordelijk voor de eerste hulp; tijdens onze meet-ups zorg ik voor pleisters, verband en een hoop liefde.

“Het sociale aspect is bij onze ontmoetingen belangrijker dan je skills”

Skateparken zijn best intimiderend. Er heerst vaak een machosfeer en het is er erg competitief. Toch is Queer Skate Club niet ontstaan als tegenreactie. Oprichter Lin Visser kwam begin 2021 met het idee omdat hen contact met andere queers miste toen veel plekken door de coronapandemie de deuren sloten. Ook ik belandde er vanuit die behoefte. Ik zocht een plek waar ik mezelf en het begrip 'non-binair' niet constant hoefde uit te leggen.

Bij ons zijn alle wielen welkom: van rollerskates tot skateboards, van stepjes tot fietsjes. In de winter trekken we het nog breder. Zo hielden we begin dit jaar een schaatsbijeenkomst op de Jaap Edenbaan.

Indy Corton - Queer Skate Club
Beeld: Dario & Misja.

Het sociale aspect is bij onze ontmoetingen belangrijker dan je skills. Het draait om ruimte innemen, zichtbaar zijn in de publieke ruimte. We organiseren meer dan alleen sportworkshops. Zo verzorgde ik ooit een tekenles. Ik heb een kunstachtergrond en vind het vastleggen van beweging superinteressant. Vaak neem ik mijn schetsboek mee en observeer ik de anderen vanaf de kantlijn met mijn potlood in de aanslag. 

Door onze bijeenkomsten voor zoveel mogelijk mensen leuk en leerzaam te maken, proberen we onze community verder uit te breiden. De afgelopen twee jaar organiseerden we onder meer een skateparkworkshop waarvoor we een heel skatepark afhuurden, een skate dance workshop in samenwerking met de mensen van Black Pride, en een workshop vallen. Want als je weet hoe je veilig kunt vallen, durf je beter fouten te maken en dát zijn de beste leermeesters.”

Volg voor meer info Queer Skate Club op Instagram.

Beeld: Dario & Misja / Grooming: June Peeters / Styling: Reebok / Met dank aan: Pride & Sports & Vondelgym Amsterdam

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Reebok.

Powered by Labrador CMS