Eerste keer in een gaybar

“Ik had de hele avond sjans”

Acteur en kinderboekenschrijver Kevin Hassing

Leestijd: 2 min

Elke maand vragen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homo­bar. Kevin Hassing (38) dook head first in het gay uitgaansleven en ging in full drag naar de Amsterdamse Lellebel.

"Mijn eerste keer in een gaybar was elf jaar geleden. Ik was 23 en nog niet out, maar maakte op de Toneelschool een solovoorstelling waarmee ik uit de kast kwam. De voorstelling heette Sex, skin & rock ‘n roll, gebaseerd op de film Hedwig and the Angry Inch. Ik speelde een travestiet, want dat vond ik een mooie metafoor: in het dagelijks leven kon ik namelijk niet mezelf zijn.

Bevriende regisseur Marcus raadde me aan in drag naar een homobar te gaan, om me beter in te kunnen leven. Ik vond het idee doodeng. Samen met Marcus ben ik naar Jelka van Houten gegaan, die in drie uur mijn make-up deed. Toen ik in de spiegel keek schrok ik me helemaal lam. Ik herkende mezelf niet meer! Daardoor voelde ik me wel des te meer een personage. Marcus belde een taxi en op hoge hakken en in een kort blauw paillettenjurkje ging ik naar de Lellebel in Amsterdam.

De kleine bar stond vol lieve mensen. Ik had snel het gevoel dat het oké was om er te zijn. Er stonden eigenlijk alleen maar trave­stieten en mannen die daar­op vallen, dus ik had de hele avond sjans. Iemand zei: ‘Ik vind travestieten fantastisch, want eenmaal thuis zijn ze een soort cadeautje dat je kunt uitpakken. Je weet nooit wat eronder zit!’

Van Marcus moest ik me echt gedragen als travestiet: scherp zijn, een beetje van je af bijten, en vooral achter je seksualiteit staan. Op een gegeven moment ging Marcus naar de wc en bleef ik alleen achter. Dat vond ik heel eng. Het was een sprong in het diepe, maar een heel leuke avond."

“ik heb na mijn bezoek aan de Lellebel mijn ouders en vrienden een voor een verteld dat ik homo ben”

“Ik heb na mijn bezoek aan de Lellebel mijn ouders en vrienden een voor een verteld dat ik homo ben”

"Ik ben met een taxi naar huis gegaan. Ik was zó lam en moe dat ik op de trap alles heb uitgedaan. Ik had een spoor achtergelaten: hier een haarstukje, een tree hoger een hak, verderop lag een wimper...

Het was spannend, maar ik heb er veel van geleerd. Ik heb na mijn bezoek aan de Lellebel mijn ouders en vrienden een voor een verteld dat ik homo ben. Tijdens de première van de voorstelling wist iedereen het wel.

Mijn eerste keer ‘in burger’ in een gaybar was een paar weken later. Ik was in de Gay Palace in Rotterdam en ontmoette daar mijn eerste vriendje. We werden door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar voorgesteld en het was meteen raak.”

Dit is Kevin

Kevin Hassing (38) is acteur, spreekt tekenfilms, luisterboeken en series in én schrijft kinderboeken.

Foto: Anke van der Meer

De eerste keer is altijd spannend
Meer verhalen lezen van celebs die vertellen over hun eerste keer in een gaybar? Bekijk dan snel de hele serie.

Powered by Labrador CMS