“In gaybars kun je makkelijker flirten”

Jeffrey Wammes over zijn eerste keer in een gaybar

Leestijd: 2 min

Elke maand vragen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homobar. Jeffrey Wammes stond eerst een half uur te treuzelen voordat bij naar binnen durfde te gaan.

“Toen ik zeventien of achttien was, zat ik op school in Rotterdam en ik trainde daar ook. Ik heb nooit heel erg sneaky gedaan over mijn homoseksualiteit, maar ik had nog niemand echt verteld dat ik op jongens val. Ik was nog een beetje aan het ontdekken. Mijn beste vriend wist er wel van. Als ik naar heterobars ging, zag ik natuurlijk wel jongens die ik aantrekkelijk vond, maar dan kun je er niets mee. In die tijd waren er nog geen datingapps, dus je ontmoette mensen nog echt in een bar. Op een avond was ik uit met mijn beste vriend en we besloten naar de Gay Palace te gaan. Ik was best nerveus, we hebben zeker een half uur op de hoek van de bar staan treuzelen. Er stond ook met grote felle letters ‘GAY PALACE’ boven de deur, echt irritant. Het was niet alsof je even onopvallend naar binnen kon sneaken. Uiteindelijk zijn we toch naar binnen gegaan. Ik vond het gelijk leuk en voelde me er meteen thuis. De Gay Palace was in die tijd echt hip en happening, er hing een leuke sfeer. Het was er druk en er kwam een leuke mix van mensen.

“er stond met grote letters ‘gay palace’ boven de deur. het was niet alsof je even naar binnen kon sneaken”

Er stond met grote letters ‘Gay Palace’ boven de deur. Het was niet alsof je even naar binnen kon sneaken.

Beneden bij de bar stond een leuke barman, Mels. Hij was echt een aanspreekpunt, hij maakte het gezellig. Als ik naar de Gay Palace ging, maakte ik altijd wel een praatje met hem. In die tijd dronk ik denk ik wodka-cassis of wodkalime. Nee, ik ben die eerste avond niet meteen met iemand mee naar huis gegaan en heb ook niet in een hoekje staan zoenen. Dat kwam allemaal later pas, haha. Maar ik durfde al wel meteen te flirten. Ik ga nog steeds zowel naar hetero- als gaybars. Als ik juist níét naar gaybars ga, merk ik dat ik veel raakvlakken heb met heteromannen. Die zijn vaak toch wat stoerder en er komt niet zo snel jaloezie bij kijken. In gaybars komt dat weleens voor. Maar ik vind het in gaybars wel fijn dat je wat makkelijker kunt flirten. Ik word alleen niet altijd zo gelukkig van de muziek die ze er draaien. In Amsterdam ga ik graag naar de Taboo. Niet eens per se om te flirten, maar ook omdat je daar eigenlijk altijd wel vrienden tegenkomt, en er staan leuke mensen achter de bar. Ik zie het als een soort verzamelpunt.”

Dit is Jeffrey

Jeffrey Wammes is oud-turner en stond van 2016 tot 2018 in Las Vegas in de Cirque du Soleil-productie Mystère. Dit jaar is hij een van de ambassadeurs van Pride Amsterdam.

Foto: Prisma Compositional

Powered by Labrador CMS