Eerste keer in een gaybar

“Ik ben net uit de kast! Ik ben nog helemaal niet toe aan verkering!”

Acteur Tim Teunissen

Leestijd: 2 min

Elke maand vragen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homobar. Tim Teunissen (27) belandde vlak na zijn ‘Amsterdamse coming-out’ in de Jimmy Woo bij gayfeest Fukcing Pop Queers.

“Op mijn achttiende verhuisde ik van Leiden naar Amsterdam om te gaan studeren aan de Toneelschool. Na een weekje besefte ik dat ik niet langer kon doen alsof ik hetero was, iets dat ik voorheen altijd deed. Dat kwam ook wel door acteur Huib Cluistra, de andere homo in de klas. Hij trok mij zo’n beetje uit de kast door bepaalde vragen te stellen. Ik kon maar beter eerlijk zijn en kwam al vrij snel uit de kast bij mijn nieuwe vrienden van de toneelschool.

Het enige dat ik van de gayscene kende, waren de gesprekken die ik had op Gay.nl. Anoniem natuurlijk, want niemand mocht weten dat ik gay was. Ik noemde mezelf Lucas en verder dan een beetje chatten kwam ik niet.

Huib nam me mee naar Fucking Pop Queers in de Jimmy Woo. Hij was al vanaf zijn vijftiende uit de kast en leek iedereen te kennen, ik stond een beetje als een sukkel achter hem iedereen de hand te schudden. De grap was dat ik veel van die mensen al kende via Gay.nl, ik wist precies waar ze vandaan kwamen. Maar dat zei ik natuurlijk niet, wie erkent nou dat je foto’s hebt uitgewisseld?

“ik kende iedereen al van gay.nl, maar zei dat natuurlijk niet”

“Ik kende iedereen al van Gay.nl, maar zei dat natuurlijk niet”

Wat ik mij ook nog goed herinner, is een avond in de Exit in die periode. Ik was aan het zoenen met een heel erg lange jongen. Ik keek omhoog en hij hield zijn hoofd in mijn handen en zei dat hij verliefd op mij was en verkering met mij wilde. Ik schrok me dood. Verkering? Ik ben net uit de kast! Er zijn honderden jongens waarmee ik kan daten? Ik ben nog helemaal niet toe aan verkering!

Dat heb ik overigens niet zo tegen hem gezegd, wel iets subtieler. Hij was namelijk heel erg lief, maar een relatie hoefde ik in die tijd echt niet. Ik moest voorheen alles stiekem doen als Lucas, nu kon ik eindelijk écht met iemand daten.

Ik heb heel goede herinneringen aan die periode. Ik ging veel uit, ging naar veel voorstellingen en het was een periode waarin ik mijn beste vrienden heb ontmoet. Met veel van hen ga ik nu nog steeds naar De Trut en feesten als Is Burning.”

Dit is Tim

Tim Teunissen (27) is acteur en heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en kleinkunstacademie. Hij speelde onlangs in Poz Paradise en zijn eigen solovoorstelling Sandra wordt in 2020 avondvullend.

De eerste keer is altijd spannend
Meer verhalen lezen van celebs die vertellen over hun eerste keer in een gaybar/ Bekijk dan snel de hele serie.

Foto: Sebastiaan Frowijn

Powered by Labrador CMS