“Ik ben die avond meteen met de dj mee naar huis gegaan”

Barry Paf over zijn eerste keer in een gaybar

Leestijd: 2 min

Elke maand vragen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homobar. Deze week is radio dj Barry Paf aan de beurt.

“Ik kom uit een dorp in Twente, en had op mijn zestiende wel door dat ik op jongens viel. Maar op de een of andere manier wilde ik mijn ouders er nog niet mee lastigvallen. Ik nam me voor: als ik eenmaal in een grote stad woon, moet ik naar een gaybar. 

Op mijn negentiende, dat zal rond 1998 of 1999 geweest zijn, verhuisde ik naar een studentenhuis in Utrecht. In die tijd had ik net mijn eerste baantje bij Radio 538. Voor mijn huisgenoten was ik uit de kast, maar op mijn werk wisten ze nog van niets, en mijn ouders wisten het ook nog niet. Het was voor mezelf wel duidelijk dat ik op jongens val, maar het leek me beter om het aan mijn ouders te vertellen als ik ze meteen aan mijn vriendje kon voorstellen.

“thuis had ik alvast wat ingedronken met wat wodkaatjes”

“Thuis had ik alvast wat ingedronken met wat wodkaatjes”

Dus toen ik drie weken in Utrecht woonde, besloot ik op een donderdagavond naar de Wolkenkrabber te gaan. Dat was een bar met daaronder een club, de Roze Wolk. Ik had sterk het gevoel dat ik er klaar voor was, maar toch voelde ik me hartstikke nerveus. Thuis had ik alvast wat ingedronken met wat wodkaatjes. Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, en kende ook geen andere homo’s, dus ging ik maar in mijn eentje. Ik bleek veel te vroeg te zijn, want er was nog helemaal niemand! Dus ben ik binnen een halfuur met de dj in gesprek geraakt. Hij draaide allemaal lekkere muziek, Madonna en zo. Ik was natuurlijk ook erg geïnteresseerd in de dj booth en zijn apparatuur. 

“ik vind gayfeestjes het leukst, want dan zie ik meteen al m’n vrienden”

Naarmate de avond vorderde werd het drukker. Ik vond de sfeer heel gezellig en gemoedelijk. Uiteindelijk ben ik met de dj mee naar huis gegaan. Ik ging er vol voor, heb geen moment getwijfeld. Ik had die avond echt een missie. We hebben bijna twee jaar een relatie gehad. Ik ben daarna nog supervaak naar de Roze Wolk teruggegaan.

“Ik vind gayfeestjes het leukst, want dan zie ik meteen al m’n vrienden”

Ik ga nog vaak uit. Ik ga liever met mijn vrienden naar een bar, kom niet meer zo vaak op grote feesten. Als ik op een feestje kom ik het vooral omdat ik er moet draaien. Dan vind ik de gayfeestjes het leukst, want dan zie ik meteen al m’n vrienden, en kan ik de muziek draaien die ik zelf het leukst vind.”

Dit is Barry
Barry Paf (40) is dj en is elke maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 10.00 uur ‘s ochtends te horen op 100% NL. Elke middag gaat hij om 17.00 uur live op de Instagram van 100% NL.

Powered by Labrador CMS