eerste keer gaybar

EenVandaag verslaggever Tom van ’t Einde over zijn allereerste keer in een gaybar

Leestijd: 2 min

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Amerika-verslaggever Tom van ’t Einde (38) over zijn allereerste keer in een gaybar.

“Mijn eerste keer in een gaybar was in Zwolle waar je alleen het café van het COC had. Ik weet nog goed dat ik er eerst een paar keer langs gefietst ben, maar niet naar binnen durfde. Je kon er niet goed naar binnen kijken en ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Uiteindelijk heeft mijn beste vriend Vilmos, ook al is hij zelf hetero, me toen over de streep getrokken. Hij vond het belachelijk dat ik er nog nooit was geweest en heeft me op een zaterdagavond min of meer gedwongen om naar binnen te gaan.

Na een paar minuten was ik alle spanning kwijt. Dansen en flirten met het gevoel dat je jezelf kunt zijn was een enorme bevrijding. Ik wilde vooral niet opvallen en bestelde heel saai en heteronormatief een biertje. Het moest wel stap voor stap gaan.

“een hetero vriend trok me over de streep”

Daarna was het hek van de dam en ontdekte ik de Reguliersdwarsstraat met al haar gaybars in Amsterdam en de PANN-feesten in Utrecht. Ik ben altijd een enorme flirt geweest en had ook die eerste keer niet veel tijd nodig om mezelf te zijn. Toen ik eenmaal gewend was, begon ik meteen te flirten. Heel veel keus was er niet, dus ik heb volgens mij maar met twee jongens geflirt en met een van hen staan zoenen. De rest was te oud of niet mijn type, dus ik heb het voor mijn doen die eerste avond nog heel beschaafd gehouden.

De liefde heb ik nooit gevonden in een gaybar. Ik hou meer van de flirts en het spelen. Meer hoeft het van mij niet te worden. Ik heb ook al een lange relatie. Die is heel ouderwets en schattig ontstaan op Gay.nl en via berichten op MSN.

Voor mij is de gaybar de ultieme plek waar je jezelf kunt zijn. Ik vind het heerlijk om lange nachten door te halen en allerlei mensen te ontmoeten. Het contact gaat veel sneller en we dansen meer én beter dan in clubs waar veel hetero’s komen. Ik ga de laatste jaren wel minder naar gaybars en meer naar feesten als IsBurning en Spielraum.

Tom van ’t Einde (38) is Amerika-verslaggever voor EenVandaag. Hij heeft een relatie met journalist Peter Winterman.

Powered by Labrador CMS