happy couple

Rick en Rory

“Volgens Jesse Klaver waren we een goede match”

Rick en Rory

Rick en Rory
Leestijd: 2 min

Hoe Rick (31) en Rory (32) het al tien jaar met elkaar uithouden? “Dat is een vraag die we vaak krijgen. Er is niet echt een geheim. We vervelen elkaar op de een of andere manier niet en blijven altijd praten over hoe we in de relatie staan.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Rick
: “We spraken elkaar voor het eerst via Gay.nl. Ik was politiek actief bij GroenLinks en Jesse Klaver zei destijds – na een paar mislukte dates van mijn kant – dat Rory en ik een goede match zouden zijn. Ik vond hem sowieso al leuk, dus kort daarna zijn we een keertje koffie gaan drinken.”
Rory: “Dat was tijdens de Vierdaagsefeesten. Eigenlijk wilden we ’s avonds afspreken, maar dat kwam er telkens niet van.”
Rick: “Toen ik Rory voor het eerst zag, dacht ik direct: dit wordt ‘m niet.” Lachend: “Ik was totaal niet van hem onder de indruk. Hij zei helemaal niets en ik moest veel moeite doen om het gesprek op gang te houden. Ik dacht: dit is typisch zo’n geval van iemand die online heel erg leuk is, maar in het echt tegenvalt.”
Rory: “Ik denk dat we maar één koffie hebben gedronken.”

En toch zitten jullie hier nu samen.
Rick: “Hij stuurde me achteraf nog een berichtje en vroeg of ik een keer uit wilde in Amsterdam. Ik kwam daar nooit, dus vond het wel prima. Die tweede date was heel erg leuk. Rory was opeens heel ontspannen.”

 

"We weten elkaar door de jaren heen steeds voor nieuwe dingen te interesseren"

Je hebt je volgegooid met alcohol van tevoren?
Rory
: “Nee! Ik was denk ik wat meer ontdooid, omdat ik Rick voor de tweede keer zag.”
Rick: “Toen ging het heel snel. Die week hebben we elkaar wel vier keer gezien. Na vier maanden daten vertrok ik voor een halfjaar naar het buitenland en Rory kwam me daar opzoeken. Toen ik terugkwam, ben ik bij hem ingetrokken.”

Hoe houd je het tien jaar met elkaar uit?
Rory: “Dat is een vraag die we vaak krijgen.”
Rick: “Er is niet echt een geheim. We vervelen elkaar op de een of andere manier niet.”
Rory: “We zijn altijd blijven praten over hoe we in de relatie staan. In die tien jaar hebben we van alles met elkaar meegemaakt, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld.”
Rick: “In het begin deden we alles samen. Een paar jaar geleden hebben we ervoor gekozen ook wat meer ons eigen ding te doen. Apart met vrienden afspreken bijvoorbeeld. Ik denk dat dat een belangrijk punt in onze relatie is geweest.”

En hoe blijft het leuk?
Rory
: “Het afgelopen jaar zijn we veel meer gaan feesten, daar hebben we elkaar weer in gevonden. We weten elkaar door de jaren heen steeds voor nieuwe dingen te interesseren.”

Coverbeeld: Jauke de Boer

Powered by Labrador CMS