let's talk about sex

“Ik date alleen nog maar met stelletjes”

Tommy (26) is single and ready to mingle

Leestijd: 3 min

Tommy* (26) heeft nog nooit een lange relatie gehad, maar seks met een koppel vindt hij maar wat spannend. Vandaag vertelt hij zijn verhaal.

De 26-jarige Tommy woont in het noorden van het land. Hij heeft nog nooit een relatie gehad en geniet van zijn single bestaan. “Van seks geniet ik altijd wel, maar de laatste maanden vind ik vooral trio’s leuk”, zo vertelt hij.

“Voorheen had ik ook wel vaak seks, zowel one-night-stands als terugkerende dates via de welbekende datingapps. Toen corona om de hoek kwam kijken, kwam daar een eind aan. Ik vond het veel te eng om korte contacten te hebben.” Hij bracht meer tijd door in zijn studentenkamer en kreeg door pornofilms enorm veel zin in seks met gay koppels.

“Rond die periode raakte ik in gesprek met zo’n koppel op Grindr. Het klikte en we besloten ondanks de pandemie toch met elkaar af te spreken. Het was alles waar ik op hoopte: ik kreeg enorm veel aandacht en kon met al mijn testosteron los op die mannen. Perfect toch? We spraken af vanwege het virus niet met andere mannen te daten, enkel met z’n drietjes.”

Inmiddels is er flink wat veranderd in het leven van de student. Zo spreekt hij nauwelijks nog 1-op-1 af. Te saai. “Ik weet niet wat het is. Sinds ik heb ontdekt hoe spannend het is om met twee mannen tegelijkertijd af te spreken, wil ik niet meer anders. Ik voel mezelf altijd heel erg speciaal omdat ze echt tijd voor mij hebben. Het heeft mijn seksleven echt verrijkt. Ik ontdek nog sneller wat ik wel en juist niet leuk vind.”

“prima als jij gebruikt, maar ik hoef er niet bij te zijn”

“Ik wil wel zeker weten dat de twee mannen waarmee ik afspreek een open relatie met elkaar hebben, ik hoef namelijk geen onderdeel te zijn van een echtelijke ruzie.” Dat ging wel een keer flink mis. “Toen hadden die mannen geen goede afspraken met elkaar gemaakt en kregen ze na de seks ruzie met elkaar terwijl ik daar gewoon bij zat. Heel erg ongemakkelijk. Ik ben snel naar huis gegaan en heb later gezegd dat ik ze niet meer hoefde te zien. Laat ze eerst maar eerlijk zijn tegen elkaar.”

“Ik vraag voorafgaand aan dates altijd hoe de mannen waarmee ik een afspraak heb denken over condooms. Zelf wil ik dat de eerste dates altijd gebruiken. Ik gebruik geen PrEP omdat ik dat op dit moment nog te spannend vind, wel heb ik een paar jaar geleden een Hepatitis B vaccinatie genomen. Tijdens een halfjaarlijks bezoekje aan de GGD vroegen ze dat en het leek mij wel een goed idee.”

Drugs gebruikt Tommy niet meer. “Dat heb ik een keertje gedaan met een koppel. Ik nam een klein beetje GHB, maar dat ging niet helemaal goed. Ik denk dat ik het verkeerd heb gedaan, want ik viel zowat in slaap. Doodeng.” Hij heeft nu besloten er niet meer mee te willen experimenteren. “Prima als anderen het doen, maar ik hoef er niet meer bij te zijn als jij gaat gebruiken.”

“we hadden afgesproken niet met meer mannen af te spreken”

Van seks met z’n tweetjes, naar seks met drie personen. Volgen er snel meer? Dat denkt Tommy niet. “Daar heb ik wel zo mijn fantasie over, maar daar begin ik niet aan. Waar stop ik dan, haha.” Op een relatie zit hij voorlopig niet te wachten. “Daar heb ik het veel te druk voor. Ik ben mijn studie aan het afronden en heb veel hobby’s. Voor nu is dit prima.” En een relatie met twee personen ziet hij nu al helemaal niet zitten. “Wellicht is dat ooit een idee, maar ik ben nu nog niet verliefd geworden.”

Mocht Prince Charming wél op zijn pad komen, dat moet die openstaan voor een open relatie. “Dat weet ik nu wel al zeker. Ik ben niet gemaakt om een monogame relatie te hebben, daarvoor ben ik veel te nieuwsgierig naar andere mannen.”

* De naam Tommy is uit privacyoverwegingen gefingeerd.

Op mantotman.nl vind je tips voor een open relatie. 

Beeld: Hanna Whittle

Man tot Man logo
Man tot Man logo
Powered by Labrador CMS