“Het was alsof ik in een videoclip van Katy Perry zat”

King Faisel over zijn eerste keer in een gaybar

Leestijd: 2 min

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Rapper King Faisel (24) over zijn allereerste keer in een gaybar.

“Mijn eerste keer gay uitgaan was niet in een bar, maar op een feest: Pann Utrecht. Ik was pas zestien en zat nog in de kast. Ik ben islamitisch opgevoed en kwam er pas net achter dat ik gevoelens voor mannen had. Als je thuis niets leert over homoseksualiteit, moet je het zelf onderzoeken. Ik had het erover met mijn beste vriend, maar verder mocht niemand het weten. Uiteindelijk raakte ik met een vreemde man in de stad in gesprek over mijn gevoelens en hij vroeg mij en mijn beste vriend mee naar Pann. We besloten het te doen. Iets wat achteraf veel te gevaarlijk was voor twee zestienjarige jongens, maar ik was gewoon nieuwsgierig en wilde onderzoeken of ik gay ben. We arriveerden bij Pann en ik had het gevoel alsof ik in de ‘California Gurls’-videoclip van Katy Perry was beland: overal waren neonlampen, er werden ijsjes uitgedeeld, mannen liepen rond zonder shirt. Ik waande me in een andere wereld. Die avond vond ik het fijn om met andere mannen te praten die in dezelfde situatie zaten als ik.

Ik kwam erachter dat ik mezelf niet hoefde aan te passen omdat niemand daar wist wie ik was. Het smaakte al snel naar meer en een week later pakte ik vanuit mijn woonplaats Huizen de bus met een vriendin naar de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. We waren te jong, maar gingen overal naar binnen. Ik voelde een enorme vrijheid om mezelf te kunnen zijn in bars als Taboo en SoHo.

Ik kom nog steeds graag in de Reguliersdwarssstraat, maar vind de sfeer nu wel anders dan toen. Ik heb het gevoel dat er meer negatieve blikken op je gericht zijn als je een bar binnenloopt.

Ik voelde mezelf vroeger ook veiliger, maar dat kan ook komen omdat ik een halfjaar geleden ben bespuugd en achtervolgd door een groep mannen op straat. Gelukkig zijn er ook nog mooie momenten. Zo bracht ik onlangs een bezoek aan de Taboo en daar draaiden ze een van mijn nummers. Dat voelde als een full circle moment. Ik kwam er stiekem als zestienjarige jognen, en nu, acht jaar later, stond ik daar trots te dansen terwijl mijn eigen muziek door de speakers klonk.”

King Faisel (24) is rapper en een populaire verschijning op TikTok met meer dan 75.000 volgers.

Powered by Labrador CMS