design

Wanderlights

7x de meest stijlvolle kaarsen voor in huis

Lichtpuntjes

Wanderlights
Leestijd: < 1 min

De donkere winterdagen zijn voorbij. Tackel de laatste grauwe, grijze dagen met knus kaarslicht. En nee, dat is niet zwéverig maar sfeervól – en soms zelfs een beetje grappig.

light my fire

Boy Smells lucifers

Wat: Boy Smells lucifers
Waar: boysmells.com
Wat kost dat:  € 4 

Geen verschil tussen verschillende genders, geur is gewoon geur, zeggen ze bij geurkaarsenmerk Boy Smells. Hun genderloze kaarsen steek je aan met een pretty pink packaged luciferdoosje. Deze misstaat niet op de salontafel naast je collectie geurkaarsen, of op het toilet, waar ze de geur van iemand die een poepie heeft laten ruiken, als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

vluchtige lucht

Hibi 10 minute aroma

Wat: Hibi 10 minute aroma
Waar: misc-store.com
Wat kost dat: € 11-31

Wierook, met het gemak van een lucifer: strijk het stokje van Hibi’s 10 minute aroma langs het doosje en je hebt tien minuten lang plezier van de geur die het voortbrengt. In het doosje vind je acht stokjes en een brandwerend matje om de lucifer op te laten rusten. Je hebt de keuze uit Japanse geuren als ylang ylang, yuzu, tea tree, mimosa & many more!

groen licht

Groene kaars van Loewe

Wat: Cucumber Candle
Waar: loewe.com
Wat kost dat: € 85

Deze komkommerkleurige kaars draagt zijn lichtgroene tint niet voor niets. Het lijkt misschien een wat ongebruikelijke keus, maar hij ruikt ook daadwerkelijk naar komkommer. Klinkt raar, maar wacht maar eens tot je dit ruikt. Fris, lichtzoet en met de toevoeging van een beetje munt, kortom: een nieuwe favoriet!

fier overeind

Yoga Boy kandelaar

Wat: Yoga Boy kandelaar
Waar: stook-jewelry.com
Wat kost dat: € 42,50

Een koud, naakt kunstje: heupen omhoog en balanceren maar! De keramieken ‘Yoga Boy’-kandelaar van Stook houdt je dinerkaars fier in de lucht. Kijk eens wie er blij is om jou te zien! Deze flexibele yoga-jongen is verkrijgbaar in roze en bruin met bijpassende kaars.

brutale kaars

Bougie Brutal

Wat: Bougie Brutal
Waar: bureaubrutal.com
Wat kost dat: €39 

Bij het Belgische Bureau Brutal geen brave geurkaarsen met inspirational quotes  op het niveau ‘live, laugh, love’. In plaats daarvan vind je er kaarsen met de woorden: ‘Botox besties. Face tight, like our friendship’, ‘You are my favourite gay. Slay queen’ of ‘Congrats on the new nose! Hope you can smell this’.

de fik erin

Kaarsen van raapzaadwas

Wat: Kaarsen van raapzaadwas
Waar: fikkaarsen.nl
Wat kost dat: Sculptuurkaars €37, set van drie dinerkaarsen €16 

Tijdens de covidpandemie besloten decorontwerpers Vic en Olaf zich onder te dompelen in het kaarsenmakersvak, maar wat bleek: het merendeel van de reguliere kaarsen wordt gemaakt van paraffine en aardolie (een fossiele grondstof). Als ze dan toch iets nieuws doen, laat het dan op duurzame wijze zijn, vonden de twee. Ze kozen voor raapzaadwas: gemaakt van dezelfde gele bloemetjes zoals je ze vaak in de berm langs de weg aantreft. 100 procent natuurlijk, wel zo fijn voor de toekomst, mens en milieu.

zweverig

Wanderlights

Wat: Wanderlights
Waar: wanderlights.com
Wat kost dat: vanaf €109

Kan een kaars zweven aan zijn lont? Met dat idee zijn de Wanderlights geboren. Ontwerper Paulien Berendsen vond een producent die een brandbestendige kabel maakte en rijgde daar losse kaarsmodules aan vast. Voeg daar nog een handgemaakt lekschaaltje uit de werkplaats van Cor Unum aan toe et voilà: je hebt een magische modulaire kaars die je zelf kunt mixen en matchen én die gemiddeld voor zo’n 320 uur brandplezier zorgt.

Powered by Labrador CMS