strak in het pak

Irresistible Iris Winq

Liefde voor latex: “Mijn kinderen kijken nergens meer van op”

Irresistible Iris over haar latexfetisj

Leestijd: 2 min

Rond haar dertigste ontdekte Irresistible Iris latex. Inmiddels heeft ze een garderobe vol outfits en organiseert ze haar eigen inclusieve rubberfeesten. “Ik heb nauwelijks nog vanilla vrienden.”

“Rond mijn dertigste kwam ik per toeval op een kinky afterparty terecht. Daar zag ik prachtige vrouwen met zwarte catsuits en korsetten. Extravagante, eigenzinnige verschijningen. Het deed iets met me. Ik zag wat voor kracht ze aan hun kostuums ontleenden. 

Door middel van latex kun je allerlei rollen aannemen. Zo zijn er mannen die zich in latex eindelijk comfortabel voelen hun vrouwelijke kanten te laten zien. Ik voel me sterker wanneer ik latex aan heb: het biedt me ruimte om te breken met de verwachtingen die mij als vrouw worden opgelegd. Het is daarbij flatteus materiaal, het strijkt alles glad. Leer vind ik ook mooi, maar dat heeft iets ruigs en onaantastbaars; latex is juist heel sensueel.

Het materiaal kan veel hebben, maar is tegelijkertijd erg kwetsbaar. Als er eenmaal een naad losraakt, kan het pak openbarsten van je kuit tot je kin. Ik heb weleens meegemaakt tijdens een performance dat ik ineens een vreemde tocht voelde. Bleek er een enorme scheur in mijn catsuit te zitten. 

Inmiddels is mijn hele leven verweven met de fetisjwereld: ik heb nauwelijks nog vanilla vrienden. Ik vergeet daardoor soms dat het voor buitenstaanders iets intimiderends kan hebben. Ik heb weleens in mijn enthousiasme mijn buren verteld wat ik aandoe naar feestjes, die stonden enorm met hun oren te klapperen. 

Sinds een paar jaar organiseer ik ook evenementen in de rubberscene. Ik begon met The Rubber Bunch Munch, een plek waar mensen die geïnteresseerd zijn in rubber op een laagdrempelige manier kunnen socializen; de muziek staat er expres niet te hard. Die avonden waren zo populair, dat ik later ook The Rubber Bunch Party heb opgezet, daar geldt wel een strikte dresscode. 

Ik heb twee kinderen van in de twintig en die kijken nergens meer van op. Toen een van hen laatst voor het eerst naar de KitKatClub ging [festisjclub in Berlijn – red.], bood ik aan om een harnas van me te lenen. Ze staan niet veroordelend in het leven, vermoedelijk omdat ik zelf altijd zo open ben geweest over alles. Ik treed niet nodeloos in detail, maar er is weleens een zweepje uit een kast gevallen. ‘Is om vervelende mannen mee af te weren tijdens het uitgaan’, zei ik dan. Ik heb ze altijd geleerd: seks is niet per se alleen om kindjes te maken, het mag ook gewoon leuk zijn.” 

Geïnteresseerd in The Rubber Bunch Munch of The Rubber Bunch Party? Ga naar www.rubberbunch.com

Met dank aan: Werner Nijenhuis/Villa Nicola, Karl Bowe & George Beentjes

Powered by Labrador CMS