Strak in het pak

Liefde voor latex: “Kink is voor ons een belangrijk raakvlak”

Mathijs en Dante over hun latexfetisj

Leestijd: 2 min

Komend weekend is het Leather & Fetish Pride in Amsterdam. In de nieuwe editie van Winq vind je vijf portretten waarin mensen vertellen over hun liefde voor latex. We delen op Winq.nl alvast een van de portretten: Mathijs en Dante ontmoetten elkaar via een datingapp, maar leerden elkaar pas echt goed kennen tijdens de Mister Rubber-verkiezing. "Het is niet zo dat we standaard seks hebben in rubber. Het is voor ons vooral een fashionding en er komt een sterk sociaal aspect bij kijken."

Mathijs: “Wij leerden elkaar een paar maanden geleden kennen via Grindr. Kink is een belangrijk raakvlak voor ons. Ik hielp Dante samen met mijn ex in de voorbereiding op de Mister Rubber-verkiezing.”
Dante: “Tijdens de verkiezing deed ik een comedy act: ik maakte een kinky, German potato salad. De twist was dat ik de aardappelen warm hield in een condoom in de anus van Mathijs’ ex. Het publiek reageerde een beetje geschrokken, en niemand wilde de salade proeven…”
M: “Haha, ze snapten het niet. Maar Dante won wel.”
D: “Zonder mijn deelname aan die verkiezing hadden we nu waarschijnlijk geen relatie gehad, want in die periode leerden we elkaar goed kennen.

M: “Het is niet zo dat we standaard seks hebben in rubber. Thuis gebeurt dat alleen als we na een feestje allebei onze rubber nog aan hebben. Het is voor ons vooral een fashionding en er komt een sterk sociaal aspect bij kijken. Daarbij ruikt het zo lekker.”
D: “Het is ook erg handig dat we elkaar kunnen helpen met het aantrekken ervan. Ik heb dit zwarte pak nog nooit in m’n eentje aangekregen. Als ik het aantrek voel ik een transformatie. Het is een schild: ik voel me onoverwinnelijk en ultrasexy.”

Mathijs en Dante
Beeld: Armando Branco

M: “Mijn fascinatie voor rubber is gegroeid sinds ik Dante ken. Het is lastig om in je eentje op onderzoek uit te gaan, hij hielp me daarbij. En ik leen weleens wat van hem.”
D: “Het komt goed uit dat we dezelfde maat hebben. Mijn eerste latex was een rubber rok die ik in Berlijn kocht, toen ik naar de club Berghain ging. Ik vond latex altijd al een spannend materiaal. Ik heb een mode-achtergrond en werkte als kostuumassistent bij een groot operagezelschap. Daar was fetisj niet bespreekbaar.”
M: “Ik heb het geluk dat ik bij Club Church werk, waar zoiets geen issue is.”
D: “Toen ik bij Mister B ging werken, voelde ik de ruimte om mijn instinct te volgen. Ik leg graag mijn creativiteit en kennis van mode in mijn rubberontwerpen. En ik vind het tof als mensen iets anders dragen dan de rest. I do me, you do you. Zo blijf je het gelukkigst.

Meer portretten in deze serie vind je in de huidige editie van Winq, hier verkrijgbaar.

Beeld: Armando Branco / Met dank aan: Werner Nijenhuis/Villa Nicola, Karl Bowe & George Beentjes

Powered by Labrador CMS