Lekkere muziek: dit zijn de leukste hits van Songfestival-winnaar Nemo

Van de doorbraakhit 'Du' tot de prachtige video van 'The Code'

Leestijd: 2 min

Zanger en rapper Nemo won afgelopen zaterdag het Eurovisie Songfestival. Voor Zwitserland zong die ‘The Code’ terwijl hen een soort balanceeract uitvoerde op een ronde schijf. Wat heeft de non-binaire Nemo nog meer voor liedjes gemaakt? Bekijk hier de leukste hits!

‘the code’

Nemo Mettler werd in 1999 geboren in Biel/Bienne vlakbij Bern, de hoofdstad van Zwitserland. In november 2023 liet Nemo weten dat hen non-binair is en ook graag zo aangesproken wil worden. Het is de eerste keer dat een non-binair persoon het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Nemo zong afgelopen zaterdag ‘The Code’ naar de eerste plaats en voor het eerst sinds 1988 won Zwitserland het liedjesfestijn.

‘du’

Even terug naar het begin. Toen Nemo 16 jaar was, verscheen de debuut-EP Clownfisch in 2015. Twee jaar later scoorde hen voor het eerst een top 10-hit in Zwitserland met ‘Du’, dat in 2017 de vierde plaats behaalde in de landelijke hitlijst. In de video zien we een piepjonge Nemo.

‘usserirdisch’

In hetzelfde jaar verscheen ‘Usserirdisch’, de opvolger van ‘Du’. Betekenis: buitenaards. Het is een uptempo liedje dat bij een zangwedstrijd niet echt was opgevallen, maar voor een kersverse artiest een prima begin.

‘5i uf de uhr’

Nemo zong regelmatig in het Zwitsers/Duits, zoals ook op deze track uit 2019. Het is een ingetogen liedje met close-ups van Nemo’s emotionele gezicht.

‘video games’

Door naar 2020. Echt hits scoren deed Nemo sinds 2017 niet meer in diens vaderland, maar bleef wel regelmatig singles uitbrengen. ‘Video Games’ is geen cover van Lana Del Rey, maar een lied met een komische video en een vrolijke Nemo.

‘f*ck love’

We maken een sprongetje naar 2022. Voor ‘F*ck Love’ nodigde Nemo de Amerikaanse acteur Anthony De La Torre uit, bekend van zijn rol als de jonge Jack Sparrow in Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales.

‘this body’

Hier zien we Nemo na hun coming-out als non-binair persoon, eind 2023. “I wish I had a body to call home”, is een van de zinnen uit de tekst. In de video draagt Nemo een hemelsblauwe jurk en laat hen zich toezingen door een reeks uiteenlopende mensen.

‘the code’

Een paar maanden geleden begon het hier allemaal mee: ‘The Code’ sloeg wereldwijd aan. Het duurde niet lang of Nemo was een van de favorieten bij de bookmakers van het Songfestival. Het lied klinkt als een moderne popopera en de bijbehorende video ziet er prachtig uit. Switzerland: twelve points! La Suisse: douze points!

Powered by Labrador CMS