Gelijkspel

“Krav maga heeft een enorme impact gehad op m’n fysieke en mentale gesteldheid”

Alex Ayoubi leerde zichzelf te verdedigen met Krav Maga

Leestijd: < 1 min

Alex Ayoubi (24, hij/hem) leerde zichzelf te verdedigen bij Tijgertje LHBTI Krav Maga. "De kennis dat ik mezelf kan verdedigen als het misgaat, maakt dat ik zelfverzekerder over straat ga.”

“Ik maakte regel­matig mee dat ik me onveilig voelde, en wilde fysiek sterker worden. Krav maga bleek niet alleen een goede zelfverdedigingssport, maar de lessen werden ook nog eens in een inclusieve omgeving gehouden.” 

“Krav maga heeft een enorme impact gehad op m’n fysieke en mentale gesteldheid. Je leert om je bewuster te zijn van je omgeving, dat zorgt al voor een groter gevoel van veiligheid. Ik heb de krav maga-technieken al een paar keer buiten de sportvereniging moeten gebruiken. Zo was ik eens op een feestje, waar ik werd lastiggevallen door een dronken persoon. Hij probeerde seks met me hebben. Toen ik zei dat ik geen interesse had respecteerde hij m’n grenzen niet. Om mezelf uit die situatie te verwijderen heb ik krav maga-technieken toegepast.

Het is voor lhbtq’s niet altijd even veilig om bij een sportclub te gaan. Er is veel homofobie en buitensluiting. Ik kan me voorstellen dat mensen zich daardoor ontmoedigd voelen om te gaan sporten, terwijl sport juist zo belangrijk is. Daarom is het extra prettig dat er inclusieve sportverenigingen bestaan.”

Gelijkspel Philips Pride & Sports REconstruct
Beeld: Emma Pot

Philips x Pride and Sports

Philips geeft dit jaar hun pride-boot aan stichting Pride and Sports, om deze organisatie zo extra zichtbaarheid te geven. Ze lieten ontwerperscollectief REconstruct elf outfits ontwerpen die tijdens de Canal Parade door de deelnemers gedragen zullen worden. De outfits vertegenwoordigen elk een kleur van de progress Pride-vlag, en in veel outfits is een element van het PSV-voetbaltenue verwerkt. In de foto’s in deze serie dragen de geportretteerden een aantal van de ontwerpen. REconstruct: “We verzamelden verschillende kledingstukken uit de sportwereld, van scheenbeschermers tot zwemvliezen. Daar hebben we nieuwe outfits van gemaakt. We hopen dat de deelnemers zich in onze outfits krachtig voelen, als trotse superhelden.”

Beeld: Ruud Janssen
Styling: Wouter Rave
Grooming: Clayton Leslie & Mila de Jong
Met grote dank aan stichting Pride & Sports 

Powered by Labrador CMS