Dit zijn de redenen waarom je geen match bent op dating-apps
“Als zijn Instagram-account voor meer dan 70% bestaat uit selfies, swipe ik naar links”
Bij dating-apps staat of valt alles met je bio en de foto(‘s) die je laat zien. Er zijn talloze redenen waarom iemand wel of niet toehapt en je dus wel of geen match hebt. Redenen die logisch zijn, maar vaak ook helemaal niet. We zetten er een aantal op een rijtje.
Op Reddit is een forum te vinden dat AskGayMen heet. Daar stelde een van de gebruikers de volgende vraag: “Voor degenen die op zoek zijn naar een langdurige relatie: welke enigszins ongebruikelijke, controversiële of impopulaire redenen zorgen ervoor dat je naar links swipet op dating-apps?”
Daarop kwamen heel wat antwoorden binnen. Een greep:
“Als iemands profiel overdreven ‘chill’ is, veeg ik meteen naar links. Vooral termen in bio’s die lezen als Instagram-bijschriften. Je hebt een alinea de ruimte om iets over jezelf te zeggen en het enige dat er staat is: ‘Avontuur, zee, plezier. Stuur me een bericht om te zien of je matcht met deze vibes?’.”
“Als hij een vis omhooghoudt. Dat is niets voor mij.”
“Ieder gebruik van filters op foto’s wijst voor mij op onzekerheid of onvolwassenheid.”
“Als ze mega-aantrekkelijk zijn, swipe ik naar links. Omdat ik toch te lelijk voor ze ben, dus ik begin er niet eens aan.”
“Foto’s van een motor.”
“Ik heb hier helemaal geen recht van spreken, maar als iemand ‘Twink’ in zijn profiel heeft staan maar dat duidelijk niet is.”
“Een man die alleen foto’s van zijn lijf laat zien. Een paar lichaamsfoto’s zijn prima, je hebt er hard voor gewerkt dus laat het vooral zien. Maar als je alleen maar op je lichaam vertrouwt, kan dat voor mij betekenen dat je geen echte persoonlijkheid hebt.”
“Playbackvideo’s van TikTok of andere flauwe onzin.”
“Goatees.”
“Matjes.”
“Als zijn Instagram-account voor meer dan 70% bestaat uit selfies, swipe ik naar links.”
“Als er staat: ‘No drama’. Dat zijn meestal de types die zelf de meeste drama veroorzaken.”
“Extreem sociale/actieve mensen. Ik vind het een grote afknapper als mensen altijd bezig moeten zijn/omringd moeten worden door anderen. Ik geef er de voorkeur aan om te ontspannen en tot rust te komen in mijn downtime, niet nog meer te proppen in een toch al druk schema. Ik heb gemerkt dat dit de mensen zijn die niet van hun eigen gezelschap kunnen genieten. Als jij het al niet leuk vindt om bij jezelf te zijn, is de kans groot dat ik dat ook niet vind.”
“Als ze iets zeggen over beleggen of cryptocurrency. Het is hoogstwaarschijnlijk oplichterij. Maar als dat niet zo is, hebben sommigen de neiging om de hele tijd over beleggen te praten en hoe goed hun leven gaat vanwege beleggen.”
“Elke verwijzing naar religie.”
“Iedereen die alles in hoofdletters schrijft. Dat is gewoon niet nodig.”
“Foto's met een zonnebril op. Je moet je gezicht / ogen laten zien in tenminste één foto. Foto's van mannen met een vrouw of een waar ze is afgesneden. Meer foto's van zijn hond dan van hemzelf. Foto's van de sportschool. Foto's die wazig of duidelijk jaren oud zijn. Leeftijden die eindigen op 9, bijvoorbeeld 39 of 49. (De ervaring leert me dat die mannen waarschijnlijk respectievelijk 47 of 58 zijn, en liegen over leeftijd is een dealbreaker.) Alleen torso's.”
“Als ze zeggen dat ze een van de weinige mannen zijn die je met respect zullen behandelen. Geeft me te veel nice-guy-vibes, haha.”
“Als ze op elke foto ze een zonnebril of een masker dragen. 'Reisde naar meer dan 80 landen en ben nog lang niet klaar.' Lange reeksen emoji's. ‘Op zoek naar een partner in crime.’ Poly of EMN. (Niets mis mee, alleen niet voor mij.) Overdreven nerds. Kattenaanbidders. Foto's met veel vrienden waarop je kunt niet zien wiens profiel het is.”
Coverbeeld: iStock