Dit is waarom je een bezoek moet brengen aan Brussels Pride

Hier boek je tickets en een hotel

Belgian Pride Festival 2023

Brussels Pride is een van de grootste pride evenementen van de Benelux. Reden genoeg op 18 mei 2024 een bezoek aan de Europese hoofdstad te brengen. Hier lees je er alles over. 

Brussels Pride staat weer voor de deur. Ruim 250.000 mensen komen samen om pride te vieren in Brussel, een evenement dat al sinds 1996 plaatsvindt in de Europese hoofdstad. Doordat het al vroeg in het jaar in mei op de agenda staat, wordt het ook wel gezien als de opening van het Europese pride seizoen. 

brussels pride march

Hoogtepunt van Brussels Pride vindt plaats op 18 mei. Dan trekt de Brussels Pride March door het centrum van de stad. Het thema is dit jaar Safe Everyday Everywhere. Dit ‘als boodschap van de hele LHBTQIA+-gemeenschap aan alle burgers om dagelijks actie te ondernemen’. De organisatie ‘roept op tot sterke, duurzame voorstellen zodat iedereen waardig en met een gerust gemoed door het leven kan gaan.’

Belgian Pride Festival 2023.

Natuurlijk is er meer dan de parade. Zo is er een Pride Village en zijn er op verschillende plaatsen in de stad optredens van artiesten uit de queer gemeenschap. Brussels Pride vindt dus plaats op 18 mei, maar vanaf 8 mei start de Brussels Pride Week al. Die weken zijn er al tal van pride activiteiten. Ook is er op 16 mei een Mini Pride door de Sint-Jacobswijk. Manneken Pis moet je ook zeker even bezoeken. Hij trekt voor de gelegenheid een speciaal ontworpen kostuum aan.

De line-up van optredens en DJ's is op het moment dat we dit artikel publiceren nog niet bekend, maar voorgaande jaren waren er optredens van o.a. Songfestivaldeelnemer Mustii, danstrio Trinxx en punk act Biche de Ville. 

internationaal publiek

Je bent zeker niet de enige bezoeker uit Nederland, afgelopen jaar kwam maar liefst 46 procent van de bezoekers aan Brussels Pride van buiten België. Een groot deel daarvan waren, niet zo heel gek, Fransen en Nederlanders. 

korting!

Weet jij al zeker dat je een bezoek wilt brengen aan Brussels Pride? Dan hebben we een leuke actie gevonden. Tot 17 april geeft Visit Brussels namelijk extra vroegboekkortingen op je hotel. Zo wordt je reis ook nog eens voordelig. De acties bekijk je op de website van Visit Brussels

Reizen naar Brussel kan vanuit Nederland al voor een tientje met de Flixbus of snel én voordelig met de Eurostar. 

Powered by Labrador CMS