queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder het nieuwste boek van Maurits de Bruijn en een heel gezellig Frans bakboek. 

1) man maakt stuk - maurits de bruijn

Na Ook mijn holocaust en Broer komt Maurits de Bruijn met een nieuw boek, Man maakt stuk. Het is een genadeloze ontleding van de man in al zijn hoedanigheden, grappig en wraakzuchtig, obsessief en subversief. De roman vertelt het verhaal van David, die avond na avond een groep jongeren onder zijn raam ziet samenkomen. Wanneer zijn buurtgenoten beginnen te klagen over overlast, weet de kunstenaar niet zo goed of hij zich daarbij moet aansluiten of ervan moet genieten.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover Maurits de Bruijn - Man maakt stuk
Maurits de Bruijn - Man maakt stuk

2) kleine boekjes - grote inzichten - de kleine butler - margriet van heesch

Judith Butler is een Amerikaanse filosoof en feministe. Haar boeken Gender Trouble en Bodies that Matter uit de jaren negentig zijn beroemd en hebben nog steeds grote betekenis voor hedendaagse filosofen. In het pas verschenen boek Kleine boekjes - grote inzichten - De kleine Butler laat cultuurwetenschapper Margriet van Heesch zien hoe belangrijk Butler's uitingen, met veel verwijzingen naar queer geschiedenis, zijn geweest. 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover van kleine boekjes - grote inzichten - de kleine butler - margriet van heesch

3) co&zo - rick paul van mulligen & nina de la croix

In de bonte wereld van familievormen blijkt goede communicatie de gouden sleutel. Van onthullingen over Sinterklaas tot het delen van zorg bij ziekte, het is essentieel. Co&Zo, een boek en een populaire podcast, biedt ouders in diverse situaties eerlijke inzichten en inspiratie, waarbij de overeenkomsten tussen hen verrassend groter zijn dan de verschillen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Cover co&zo - rick paul van mulligen & nina de la croix
Cover co&zo - rick paul van mulligen & nina de la croix

4) gay science - rob anderson

Rob Anderson, bekend van TikTok, legt queer-stereotypen en LGBTQ+ -cultuur uit met humoristische nepwetenschap die leent van echte wetenschappelijke principes in natuur-, sociale en toegepaste wetenschappen. Dompel je onder in alles wat queer is met Gay Science en leer de ins en outs van de LGBTQ+ -gemeenschap via dit humoristische en informatieve leerboek. Auteur en komiek Rob Anderson gebruikt het vertrouwde format van wetenschapsboeken voor middelbare scholen om queer-stereotypen en de belangrijkste aspecten van LGBTQ+ -cultuur uit te leggen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

Boekcover voor gay science - rob anderson
Boekcover voor gay science - rob anderson

5) patisserie coucou - enzo pérès-labourdette

In 2022 wist Enzo Pérès-Labourdette met zijn veganistische gerechten het negende seizoen van Heel Holland Bakt te winnen. Hij bracht al een kookboek uit met uitsluitend veganistische bakrecepten, en nu is er een vervolg. In Patisserie Coucou deelt Enzo bakrecepten van zijn Franse oma. Het boek bestaat uit foto’s waar je direct van gaat watertanden, maar ook illustraties die de talentvolle bakker zelf heeft getekend. En dan zit er ook nog een handig rekenmodel in waarbij je precies ziet hoe lang een gerecht duurt en hoe moeilijk het is om te maken. Dus van een simpel Frans koekje tot een ingewikkelde macaron.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com.

boekcover van patisserie coucou - enzo pérès-labourdette
boekcover van patisserie coucou - enzo pérès-labourdette

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS