reizen

Slovenië Winq

Vijf bestemmingen voor jouw gay honeymoon

Leestijd: 2 min

Het jawoord achter de rug zonder in twee bride- of groomzilla’s te zijn veranderd? Tijd voor een ontspannen reis! Uiteraard gaan we enkel naar landen waar koppels van hetzelfde gender kunnen trouwen. Wel zo sympathiek.

1) Taipei, Taiwan
In Caesar Park Hotel Banqiao in Taiwan zijn niet alleen de suites, maar ook de reguliere kamers het summum van luxe. Je hebt er een waanzinnig uitzicht over de stad, waar je kunt genieten van heerlijk streetfood. In 2017 oordeelde het Taiwanese hooggerechtshof dat de huwelijkswet van die tijd in strijd was met de grondwet en daarom mogen koppels van hetzelfde gender sinds 2019 met elkaar trouwen in Taiwan. Daarmee werd Taiwan, in de woorden van president Tsai Ing-Wen, “een beter land”. En ook een betere reisbestemming.

Een regenboogpad in Taipei.
Taipei, Taiwan.

2) Boston, Verenigde Staten
Sinds 2015 mogen koppels van hetzelfde geslacht trouwen in de Verenigde Staten, maar in 2004 was dat al mogelijk in de staat Massachusetts. Een huwelijksreis naar de Verenigde Staten vraagt om een roadtrip. Begin die in Boston, de grootste stad van Massachusetts. Slapen doe je in het Boston Harbor Hotel, een luxe 5 sterrenhotel waar je uitkijkt op de haven. Door de fenomenale cocktails is de hotelbar door het prestigieuze tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de 44 beste hotelbars ter wereld en de suites bieden precies wat je nodig hebt om rustig aan een rondreis door de Verenigde Staten te beginnen.

De haven van Boston.
De haven van Boston.

3) Zuid-Afrika
Op 1 december 2006 gaven Vernon en Tony elkaar het jawoord in Zuid-Afrika. Daarmee was en is Zuid-Afrika het eerste en nog altijd enige land op het Afrikaanse continent waar koppels van hetzelfde gender met elkaar mogen trouwen. De keuze is reuze tijdens een huwelijksreis in Zuid-Afrika. Wat denk je van een rondreis door het land, bijvoorbeeld. Doe daarbij ook zeker The Edge Mountain Retreat aan. Een queer-owned accommodatie in het zuiden van het land, omringd door kliffen, mooie uitzichten en een enorm bos.

4) De Koraalzee-eilanden, Australië
‘I Am What I Am’ was van 2004 tot 2017 het volkslied van The Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands. Ze hadden er de ‘Pink Dollar’ als munteenheid en de regenboogvlag als officiële vlag. Het was een protest en stunt om actie te vragen voor het feit dat Australië het huwelijk niet wilde openstellen voor iedereen. Toen dat in 2017 uiteindelijk toch gebeurde, werd de onafhankelijkheid van de Koraalzee-eilanden weer ingetrokken. Maar bijzonder blijft het verhaal wel. Overnachten kun je er niet, de eilandengroep maakt namelijk deel uit van het beschermde Groot Barrièrerif ten noordoosten van Australië, waar je dan wel weer een bezoek aan kunt brengen.

Een terras van een hotel in Zuid-Afrika
Kom tot rust in Zuid-Afrika.

5) Bled lake, Slovenië
Slovenië werd in 2022 het eerste land in de Balkan waar koppels van hetzelfde gender mogen trouwen. Het land heeft het het afgelopen vakantieseizoen ongelofelijk moeilijk gehad: tijdens het noodweer vonden er overstromingen en aardverschuivingen plaats. Waar veel reizigers volgend jaar wellicht wegblijven, is het juist belangrijk voor de toerismesector dat mensen terugkeren naar het prachtige land. Breng tijdens je honeymoon bijvoorbeeld een bezoek aan het romantische stadje Bled, waar in het meer een klein eilandje met een kerk erop te zien is.

De Koraalzee-eilanden
De Koraalzee-eilanden.
Powered by Labrador CMS