Video: er gaat niets boven Groningen

Leestijd: < 1 min

Altijd leuk om een stad in eigen land te zien door de ogen van een buitenstaander. De Britse website GayStarNews tipt Groningen als ‘gay capital’, zo is te zien in een leuk filmpje van de Australische Shannon Power. Hier de ‘Groningen Gay and LGBT City Guide’.

Groningen is dé stad om aan de drukte van de grote stad te ontsnappen, zonder dat je het idee krijgt dat je in the middle of nowhere bent. Zo omschrijft Shannon Power de stad, die ze zelf steevast ‘Groningnen’ noemt. Maar dat mag de pret niet drukken, want ze heeft een fraai beeld geschetst van de studentenstad.

Jonge stad
Waarom moeten mensen naar Groningen, volgens de uit Sydney, Australië afkomstige Shannon? Om te beginnen is het een jonge stad, omdat een op de vier inwoners een student is. Shannon doorkruiste Groningen per fiets, voor veel toeristen al een bijzondere ervaring.

Verder roemde ze de architectuur van het ‘Groningner’ Museum en van DOT, een bioscoop met een gastropub en een stadsstrand. Het museum zelf vond Shannon net een snoepwinkel. Ze bracht een bezoek aan Bierbrouwerij Bax, nam een bootje naar andere cafés en deed zich te goed aan ‘zoute herring’. Tot slot verbaasde Shannon zich over de cocktailrobot in Mr. Mofongo.

Relaxte stad
Shannon concludeert: Groningen is een relaxte stad met vriendelijke mensen. Bekijk hier haar videoreisverslag:

Powered by Labrador CMS