Vakantietip: drie nachten Amsterdam plus heel lekker eten

Slapen in een brugwachtershuisje

Leestijd: < 1 min

Het centrum van Amsterdam is veranderd in een rustige oase. Profiteer daarvan en boek drie overnachtingen in een brugwachtershuisje van SWEETS. Die hebben een ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’-pakket samengesteld met eten van een aantal vooraanstaande restaurants. Iets voor jou?

Amsterdam is momenteel op z’n allermooist. Het is rustig in de straten, het leven is vertraagd en men heeft weer tijd voor een praatje. Culinair gezien is er een explosie aan nieuwe initiatieven die het verblijven in de stad eigenlijk vooral nu bijzonder aangenaam maken.

Reden voor SWEETS hotel om in samenwerking met restaurant Rijsel, pita-koning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en rock-‘n-rollcafé Latei het "Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel"-pakket samen te stellen.

Brugwachtershuisjes
SWEETS Hotel is geen standaard hotel, maar bestaat uit een verzameling brugwachtershuisjes waarin je kunt overnachten. Die huisjes zijn helemaal coronaproof: gasten checken online in en openen de deur van hun huisje met een digitale sleutel die naar hun smartphone wordt verzonden. In overleg met de gasten wordt het beste moment bepaald om, zo vaak als wenselijk, schoon linnengoed bij het brugwachtershuisje langs te brengen.

Culinair en cultureel
De mogelijkheden om het lekkerste eten af te halen zijn momenteel eindeloos. Bij restaurants waar normaal gesproken weken van tevoren moet worden gereserveerd, bestel je nu zonder problemen eten aan huis, dus ook bij je eigen, tijdelijke brug-(t)huisje. Een uitgebreid en actueel overzicht van alle culinaire mogelijkheden ligt voor gasten klaar.

Ook kun je vanuit ieder huisje starten met een architectuurroute, te voet of per fiets. Speciaal hiervoor heeft SWEETS hotel, in samenwerking met World Architecture Festival en Geotourist, een audiotour ontwikkeld over de architectonische geschiedenis van de stad – vanzelfsprekend ook onderdeel van het pakket.

Zo ziet het pakket eruit
SWEETS hotel met een aantal Amsterdamse favorieten een pakket met veel fun en voordeel samengesteld voor een verblijf van 3 nachten. Bij aankomst in het brugwachtershuisje staat het borrelpakket klaar en het voorgerecht – de beroemde huzarensalade van Rijsel – staat al in de koelkast. ‘s Avonds wordt de rest van het 3-gangen Rijsel-menu op het gewenste moment aan de deur afgeleverd.

De volgende ochtend brengt Coffee Concepts een heerlijk ontbijt. Daarna is het tijd om de stad te ontdekken: in het brugwachtershuisje liggen waardebonnen om bij echte local heroes het lekkerste van Amsterdam te halen – prijswinnende vegetarische pita’s bij Vleesch noch Visch, appeltaart bij Latei op de Zeedijk, een tweede ontbijt bij Hotel Scheepskameel.

Over SWEETS hotel
SWEETS hotel bestaat uit 28 brugwachtershuisjes die verspreid liggen langs de grachten van Amsterdam. Elk van deze tiny houses – gebouwd tussen 1673 en 2009 – is ontworpen in de architectuurstijl van zijn bouwperiode. Als gevolg van centralisatie van de brugbediening zijn de brugwachtershuisjes van Amsterdam hun oorspronkelijke functie verloren. SWEETS hotel geeft dit industrieel erfgoed een nieuwe bestemming door ze te transformeren naar vrijstaande mini-suites, ontworpen met respect voor de architecturale geschiedenis.

Iets voor jou? Boek dan nu je eigen huisje via de website van SWEETS Hotel.

Powered by Labrador CMS