sexual healing

Sioe Jeng Tsao

Sioe Jeng Tsao: “Ik geloof in meerdere liefdes tegelijk”

#YourSexYourWay

Leestijd: 2 min

Illustrator en activist Sioe Jeng Tsao (30, zij/haar) is polyamoreus. "Ik geloof in meerdere liefdes tegelijk. Niet omdat ik zoveel nodig heb, maar omdat ik zoveel te geven heb. Toen mijn partner aangaf dat hij ook met mannen wilde daten, gingen alle remmen los."

“Als kind tekende ik vaak stiekem seksende mensen. Toen mijn moeder die tekeningen vond, schreeuwde ze het hele huis bij elkaar. De tekeningen verdwenen in de prullenbak. Ik bleef achter met de boodschap: seks is iets stouts.

In mijn Chinese opvoeding werd nooit over seks gepraat. Er hing veel schaamte rond het onderwerp. Toch – of misschien wel juist daardoor – boeide het me mateloos. ’s Nachts glipte ik uit bed om in de woonkamer in het geheim naar seksprogramma’s te kijken op tv. Op school was de voorlichting niet veel beter: veel verder dan een condoom om een banaantje schuiven ging het niet.

Dat ik niet alleen op mannen val werd me pas duidelijk toen een vrouw vijf jaar terug heel openlijk met me flirtte. Het was een soort aha-ervaring. Ineens snapte ik waarom ik als kind vaak girlcrushes had. Rond diezelfde tijd kreeg ik een relatie met de man met wie ik nu samen ben. Ik gaf aan dat ik naast met hem zijn, mijn queerness wilde verkennen. Dat vond hij geen probleem.

Ik ben polyamoreus, ik geloof in meerdere liefdes tegelijk. Niet omdat ik zoveel nodig heb, maar omdat ik zoveel te geven heb. Mijn partner had die behoeftes aan het begin niet. Daardoor voelde het alsof ik vreemd zou gaan als ik iets met een ander zou doen, ook al had ik zijn toestemming.

Pas na vier jaar zei hij ook met mannen te willen daten. Halleluja, dacht ik. Alle remmen gingen los. Inmiddels swipen we er allebei vrolijk op los. Ook onze seks met elkaar is er vrijer door geworden en het heeft onze relatie sterker gemaakt. We zijn nu goudeerlijk tegen elkaar. Het is een verrijking geweest, alsof ik eindelijk echt mezelf ben. Volgens mij wordt het tijd dat ik weer eens wat sekstekeningen maak.”

Tijdens Pride Amsterdam vind je op diverse locaties de Durex Pride-camper met het rad van seksfortuin. Check voor meer info durex.nl/your-sex-your-way.

lees ook de andere verhalen

Voor veel lhbtq personen liet de kwaliteit van seksuele voorlichting nogal te wensen over. In samenwerking met Durex en Lotte van Eijk sprak Winq met zes queer personen over seksueel geluk.

Video: Roy Schepers & Ilse Paulussen
MUAH: Clayton Leslie & Candle Triebel

Powered by Labrador CMS