reizen

Reistips: 5 x vertoeven in een videoclip

Leestijd: 2 min

Menig iconische videoclip is opgenomen in een hotel. Voor het hotel betekent het goede marketing, voor de artiest een stijlvolle shootlocatie. Deze vijf videoclips kun je zelf naspelen – mits je genoeg centen bij elkaar hebt geraapt.

madonna - ‘justify my love’

Het Royal Manceau Hotel in Parijs was in 1990 het decor waar Madonna met toenmalig vriendje Tony Ward de video voor ‘Justify My Love’ filmde. Ze huurde de volledige bovenste verdieping af om met een aantal dansers en modellen door de gangen en dure suites te walsen. Ze zoent in de clip met een vrouw, wat voor MTV destijds reden was de video niet uit te zenden. Madonna bracht de videoclip vervolgens in eigen beheer uit. Het resultaat? Het werd de best verkochte video-single ooit. De hotelsuites zien er inmiddels anders uit, maar je kunt er de clip prima naspelen. Mits je de juiste gasten meeneemt, uiteraard.

mariah carey – ‘obsessed’

Nog zo’n wilde video: Mariah Carey in ‘Obsessed’. We gaan terug naar 2009 en het gaat Mariah Carey voor de wind. Een jaar eerder scoorde ze de megahit ‘Touch My Body’ en ‘Obsessed’ is tot op heden haar laatste grote hit. In de muziekvideo zien we haar in het Plaza Hotel in New York. Een iconische plek waar The Beatles eerder verbleven. Prijzen liggen rond de 800 euro per nacht. Dan de video: een stalker (gespeeld door Carey zelf) achtervolgt haar terwijl ze zichzelf laat fotograferen en erop los winkelt. Waarom een Oscar is uitgebleven, blijft ons een groot raadsel.

taylor swift – ‘blank space’

Taylor Swift krijgt veel lof voor haar record breaking album Midnights. Negen jaar geleden reisde de zangeres af naar Oheka Castle, in de staat New York. Een plek waar Jennifer Lopez en Beyoncé videoclips schoten. Ook Swift deed dat, met de single ‘Blank Space’ van het album 1989. Een plek waar ze in de clip als crazy ex-girlfriend schilderijen, bomen en auto’s vernielde. In het kasteel kun je ook zelf slapen. Vanaf 450 euro breng je de nacht door in de authentieke Chateau Room. Voor een luxe suite moet je nog dieper in de buidel tasten: die zijn te boeken vanaf 640 euro per nacht.

spice girls - ‘wannabe’

Terwijl Emma Bunton een pet van een dakloze meneer van het hoofd pakt, rent de Britse met haar vier vriendinnen het St. Pancras Renaissance hotel in Londen binnen. Het is het begin van het wereldwijde megasucces van de Spice Girls én startpunt van de girlpower-beweging. De Zweedse Johan Camitz zat achter de vrolijke videoclip waarin Posh, Scary,  Baby, Sporty en Ginger Spice het hotel op stelten zetten. Het St. Pancras heeft naast 245 kamers en 38 stijlvolle suites een spa en restaurant. Daarnaast zijn er zo nu en dan Spice Girls inspired cocktails te vinden op de kaart van de bar.

dua lipa – ‘new rules’

Meer recent is de overnachting van Dua Lipa in The Confidante in Miami. Ze liet 200 vrouwen auditie doen voor de videoclip die in vijf jaar tijd al meer dan 2 miljard (!) keer bekeken is. Voor het hotel een slimme marketingtruc: zij waren al een tijdje op zoek naar een manier om hun locatie voor een jonger publiek aantrekkelijk te maken. Dat lukt goed, want in de kleurrijke kamers wil iedereen wel verblijven, om over het mooie zwembad nog maar te zwijgen. Hoeveel het team van Dua Lipa ontving voor deze iconische reclamefilm is onbekend. Hoeveel jij moet betalen om er te slapen weten we wel: maar liefst 479 euro per nacht.

Powered by Labrador CMS