Kiri Mioki

Queer popster Kiri Mioki houdt zijn geld wel in zijn zak: bekijk hier z’n nieuwe video

Of luister naar z'n nieuwe single op Spotify

Leestijd: 1 min

Deze lente is queer popster Kiri Mioki te vinden in de koopgoot, Kalverstraat en Villa ArenA om te shoppen tot hij dropt. Of doet hij dat droppen alleen met zijn nieuwe single? ‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ is de titel van zijn nieuwe track die net uit is en het is een vertaling van Sam Smiths megahit ‘Money On My Mind, die Kiri flink onder handen heeft genomen. Bekijk hier de video!

Ze noemden hem al de neef van Joost Klein en de Lady Gaga uit Soest, maar het lijkt erop alsof het tijd is om aan dit rijtje nu ook de Sam Smith uit Slotervaart toe te voegen. “Normaal schrijf ik mijn eigen liedjes, maar deze cover moest ik maken,” zegt Kiri. Eerder kwam Kiri uit met een project over PrEP en bracht hij een ode aan zijn grote idool Kylie Minogue. Lees hieronder waar Kiri Mioki's naam vandaan komt:

 mooi statement

Er is van alles te vertellen over de nieuwe single. “‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ is niet alleen een vertaling naar het Nederlands maar ook naar onze mindset,” vertelt Kiri. “Dat Nederlander-zijn en window shopping hand in hand door Bataviastad gaan, weet iedereen, haha! En door het type high street winkels die ik noem in de single maak ik er meteen een mooi statement over het mode en het milieu mee.”

“Op zich heb ik er helemaal niks op tegen als iemand zich lekker voelt in een polyester turtleneck van de Pull & Bear,” zegt Kiri verder, “Maar voor mij is dat gewoon niet zo. Met dit liedje probeer ik dus juist ook te omarmen dat mensen mij vaak alternatief vinden.”

stefan vella

Voor de videoclip bij het nummer is Kiri dan ook in kleding van up-and-coming designer Stefan Vella het hol van de leeuw van de high street fashion ingegaan en daar heeft hij dus niks gekocht. In de Kalverstraat heeft hij, met zijn geld nog in zijn zak, wél op een andere manier van zich laten horen. “Er werd maar één iemand boos, andere winkelende mensen konden het wel hebben,” lacht Kiri.

‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak’ is nu overal gratis te beluisteren, onder meer op Spotify. Volg Kiri op Tiktok en Instagram: @kirimioki, op Spotify, of klik hier voor zijn website. Bekijk hier de video!

Powered by Labrador CMS