Kiri Mioki zingt: “Ik wil jou f**king graag in mijn bed”

Bekijk hier zijn video met Kylie-deepfakes

Leestijd: < 1 min

Queer popartiest Kiri Mioki gaat deze winter uit de kleren voor zijn nieuwe single ‘Ik Wil Jou F**king Graag In Mijn Bed’. Het is een bijna letterlijke vertaling van Kylies hit ‘Can’t Get You Out Of My Heade’ en voor de video heeft Kiri een serie deepfakes gemaakt waarbij hij zelf Kylies plek inneemt. Hier de beelden!

Vorig jaar bracht queer popartiest Kiri Mioki zijn lied ‘Go Prep!’ uit, waarover we destijds al een artikel schreven. Nu heeft hij een nieuw project gelanceerd dat gaat over queerness, gender en Kylie Minogue, getiteld ‘Ik Wil Jou F**king Graag In Mijn Bed’.

“La, la, la!”

Het liedje is een - bijna letterlijke - vertaling van de hit ‘Can’t Get You Out Of My Head’ van zijn grote idool Kylie Minogue. “Normaal schrijf ik mijn eigen liedjes, maar deze cover moest ik maken”, zegt Kiri. “La, la, la!”

Waarom dan? Ze noemen hem al de Nederlandse Lady Gaga of de Grace Jones uit Soest. Maar zijn naam Kiri Mioki, daar komt hij aan omdat hij Kylie Minogue, zijn ultieme favoriet, als kleuter zo noemde. Nu is hij het zelf geworden en brengt hij met zijn baritonstem eindelijk een muzikale ode aan haar. De Nederlandse muzieklegende Ad Visser liet laatst in de talkshow Tijd Voor Max al een stukje van het nummer horen en nu staat het eindelijk op de streamingsdiensten.

Benieuwd wat Kylie ervan vindt...

Daarbij heeft Kiri een serie deepfakes gemaakt waarin hij zelf Kylies plek inneemt in haar verschillende videoclips. “Dat brengt me nog dichter bij haar” zegt Kiri. Maar hij laat hiermee ook zien hoe sterk de uitdrukking van gender in de popmuziek nog altijd is. “Want het valt ineens wel heel erg op als een genderfluïde figuur die bewegingen maakt in haar gouden hotpants of die iconische witte jurk. Ik ben heel benieuwd wat Kylie hier zelf van vindt!”

Volg Kiri op Tiktok en Instagram: @kirimioki, op Spotify, of klik hier voor zijn website. En bekijk hier de video van ‘Ik Wil Jou Fucking Graag In Mijn Bed’ (even doorklikken naar YouTube).

 

Powered by Labrador CMS