Peggy Gou - 'Lobster Telephone'

Nieuwe muziek: Peggy Gou belt met een kreeft en Paris Hilton jat een househit

Leestijd: 4 min

Ocherm, denk je meteen bij het horen van de nieuwe single van Céline Dion, wat heeft die vrouw het zwaar. Op ‘Love Again’ klinkt ze breekbaarder dan ooit. Verder is er nieuwe muziek van Purple Disco Machine, Chromeo, Peggy ‘Na naaa na na naaa’ Gou en Paris Hilton. Maar er is nóg meer…

purple disco machine & chromeo – ‘heartbreaker’

1 + 1 = 3. Dat krijg je als je twee van de beste dance-acts van dit moment bij elkaar zet in een studio. ‘Heartbreaker’ is toegankelijk, aanstekelijk, dansbaar en vrolijk, ondanks het feit dat het lied gaat over een hartendief.

peggy gou – ‘lobster telephone’

Vers van de pers is het debuutalbum van Peggy Gou, I Hear You. Dat staat vol met zomerse nineties house, waarvan ‘Lobster Telephone’ een sprekend voorbeeld is. Het is in het Koreaans gezongen en voor de gelegenheid heeft Peg een kreeft bereid gevonden om mee te bellen.

pixie lott – ‘somebody’s daughter’

Als je in een flits naar de onderstaande videostill kijkt, kun je zomaar denken dat dit Lady Gaga is. En dan lijkt de stem van Pixie Lott ook nog best een beetje op die van Gaga. Oké, flauw om de twee zangeressen met elkaar te vergelijken, want ‘Somebody’s Daughter’ is een prachtig lied.

paris hilton & rina sawayama – ‘i’m free’

Ultra Naté draait zich om in haar huis in Havre de Grace, Maryland, want Paris Hilton heeft het behaagd om haar single ‘Free’ als blauwdruk te nemen voor ‘I’m Free’. Best aardig, trouwens, maar origineel? Mwah. Met je ogen dicht klinkt de stem die je hoort bovendien als Kylie op autotune.

céline dion – ‘love again’

Eind juni ging de documentaire I AM Céline Dion in première op Prime Video, over de worsteling van de zangeres met een ziekte genaamd het stiff person-syndroom. ‘Love Again’ zong ze speciaal voor de soundtrack van de docu. Ze heeft nog nooit eerder zo kwetsbaar en breekbaar geklonken…

nomcebo zikode – ‘inkanyezi’

‘Jerusalema’ was een van de grootste Afrikaanse hits ooit, en zorgde voor de doorbraak van Nomcebo Zikode bij een groot publiek. Nu is de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter terug met ‘iNkanyezi’, een lied waarop haar stem meteen weer op je emoties slaat.

lola young – ‘walk on by’

Daar hebben we Lola Young weer, die maar door haar lege kamer heen en weer blijft sjouwen, net als vorige week en die week daarvoor. Deze keer is ze ietwat besluiteloos in de weer met een lading lichtsnoeren. Het lied: een 7,3.

kehlani – ‘crash’

Queer zangeres Kehlani rockt er lekker op los met haar gitaar op deze midtempo doowopballlad. Van het album met dezelfde titel, dat net uit is.

tove lo & sg lewis – ‘busy girl’

Dit is alweer de tweede video in twee weken tijd van Tove Lo en SG Lewis. Was de vorige megahomo-erotisch, hier draait alles om het sportieve lijf. De persoon die Tove Lo playbackt, doet allerlei gym-oefeningen op een catwalk, om toch weer erotisch te eindigen door al twerkend te strippen tot er niet veel meer overblijft dan een string en twee tepelstickertjes.

yungblud – ‘breakdown.’

Emolieveling Yungblud zingt wederom of dood en droefenis. Maar wel met roze sokken aan, dus er is altijd een silver lining. Of zoiets. Op een iets serieuzer niveau: met zijn lied vraagt de zanger aandacht voor mentale problemen en of mensen willen doneren aan de goede doelen Mind en Sound Mind Live.

manu chao – ‘são paulo motoboy’

Na zeventien jaar is er nieuwe muziek van Manu Chao, die destijds ook al klonk alsof zijn liedjes werden afgespeeld op een brakke transistorradio. De Frans-Spaanse zanger brengt in september zijn eerste nieuwe studioalbum sinds 2007 uit, Viva Tu genaamd.

buscabulla – ’11:11’

Uit Costa Rica komt Buscabulla, een duo dat bestaat uit Raquel Berrios en Luis del Valle. Er zijn twee momenten op een dag waarbij de klok uit vier dezelfde cijfers bestaat en over dat bijzondere tijdsgewricht gaat ’11:11’. In de video zijn ze obsessief bezig een villa schoon te maken, op het dwangneurotische af.

xiu xiu – ‘common loon’

De experimentele artpoppers van Xiu Xiu brengen in september een nieuw album uit met de wonderlijke titel 13" Frank Beltrame Italian Stiletto With Bison Horn Grips. De video die ze maakten voor ‘Common Loon’ is te expliciet NSFW voor YouTube dus staat deze op Vimeo. Alicia McDaid is erin te zien als Britney Spears, Smurfin, Garfield en andere figuren. Alleen zichtbaar als je bent ingelogd. Op YouTube staat de gekuiste versie.

sylvie kreusch – ‘hocus pocus’

De Belgische zangeres Sylvie Kreusch noemt haar nieuwe single ‘een bombastische dagdroom waarin West Coast pop en sixties doo wop samensmelten’. ‘Hocus Pocus’ gaat over het manifesteren van een liefdesverhaal, vertelt ze. “Jezelf in de strijd gooien door je te richten op alle positieve energie die je hebt.”

 

alvaro soler – ‘te imaginaba’

Er is nog geen officiële video verschenen bij de nieuwe single van Alvaro Soler, maar wel een zogeheten visualizer met het hoofd van de Spaans-Duitse zanger in close-up. En dat is helemaal niet erg om naar te kijken.

the kid laroi – ‘girls’

Vorige maand deelde The Kid LAROI een teaser van zijn nieuwe single Girls op TikTok. Zijn fans riepen de track uit tot ‘Song of the Summer’ en lieten de sound wereldwijd viral gaan. Op dit moment tourt de 20-jarige Australische zanger, rapper, songwriter en producer met zijn The First Time Tour door de VS, waar hij 'Girls' al regelmatig live speelt. In april bracht The Kid de documentaire Kids Are Growing Up: A Story About A Kid Named LAROI uit, over zijn leven en de muzikale reis die hij sinds zijn jeugd heeft afgelegd. Aldus de nieuwsbrief van Sony Music.

camila cabello – ‘chanel no. 5’

Marilyn Monroe heeft ooit eens geroepen dat ze in bed niets anders draagt dan het beroemde parfum van Chanel, No. 5. Sindsdien schijnt dat nogal tot de verbeelding te spreken. Camila Cabello is er nogal vol van, zo vol zelfs dat ze in de video kronkelend een stoel bestijgt. Hitsig hoor.

kim gordon – ‘ecrp’

Met Sonic Youth stortte Kim Gordon jarenlang bakken herrie uit over haar publiek, en solo schuurt het hier en daar nog steeds. ‘ECRP’ heeft een moderne trapbeat, maar klinkt verder vrij industrieel. De video is geregisseerd door dochter Coco Gordon-Moore en is al net zo rauw.

Powered by Labrador CMS