Robyn

Nieuwe muziek: ROBYN IS TERUG!!!! en bekijk de video van Kirsten van Teijn

Leestijd: 2 min

Zo hoor je jaren helemaal niks van d’r en zo keert ze ineens terug naar het popfront, zij het maar voor een eenmalige bijdrage aan de single van Jamie xx: ROBYN IS TERUG!!! Verder maakte Kirsten van Teijn een video voor ‘Wij Bestaan’, uit haar laatste theatervoorstelling. Maar er is meer nieuws, van Miranda Lambert, Magdalena Bay en meer.

kirsten van teijn – ‘wij bestaan’

Vorige maand reikte Winq voor de zesde keer de Diversity Awards uit. Tijdens deze feestelijke maar ook emotionele avond zorgde Kirsten van Teijn ervoor dat de zaal uit haar dak ging met haar strijdlied ‘Wij Bestaan’, uit haar voorstelling Jaloezie is een Bitch. Nu heeft ze ook een video uitgebracht bij de track.

lindsey stirling – ‘survive’

Lindsey Stirling (Santa Ana, 21 september 1986) is een Amerikaanse violiste, danseres, performancekunstenares en componiste. Ze maakt choreografieën voor haar eigen viooloptredens. Creatief typje dus, zoals je ook kunt zien in de video die ze maakte voor haar nieuwe single ‘Survive’.

miranda lambert – ‘wranglers’

Country darling Miranda Lambert troost in de video van ‘Wranglers’ een vriendin wier man van huis is weggereden. We zien hem over de snelweg razen, terwijl Mier en haar dinnetjes helpen met het leegruimen van de treurende vriendin. Ze verzamelen zijn spullen en steken alles in de fik, inclusief de romantische foto’s van haar met haar weggereden man. Z’n lievelingsspijkerbroek wordt niet verbrand, die gaat in stukken geknipt naar het nieuwe huis van ex-manlief.

new jeans – ‘right now’

New Jeans bestaat uit de meiden Minji, Hanni, Danielle, Haerin en Hyein. Ze staan bekend om hun girl next door-imago en hun muzikale stijl die doet denken aan de jaren negentig en 2000. De video van ‘Right Now’ is lekker kinderachtig met verwijzingen naar animatieseries en sprookjes.

 

magdalena bay – ‘death & romance’

Over sprookjesachtig gesproken: kijk eens naar de nieuwe video van Magdalena Bay. Ook deze video begint roze en suikerzoet, maar het lied heet natuurlijk niet voor niets ‘Death & Romance’. In acht minuten ontvouwt zich een waar drama waar zelfs ufo’s en buitenaards geweld aan te pas komt.

mothica – ‘toxins’

Mothica, dat klinkt als een duistere gothic act. Dat valt wel mee, want McKenzie Ashton Ellis – zoals ze eigenlijk heet – gebruikt elementen uit rock en hyperpop. Van het album Kissing Death, dat uitkomt op 23 augustus.

jamie xx & robyn – ‘life’

Muzikaal gezien lijkt Robyn volledig van de radar verdwenen, dus hoe fijn is het dat ze af en toe toch weer komt bovendrijven. Ze is te horen op de nieuwe single van Jamie xx, ‘Life’ genaamd. Het is de ideale zomerdancetrack en staat op In Waves, het album van Jamie dat op 20 september verschijnt. Helaas is er nog geen video, dus doen we het voorlopig met dit kaleidoscopische filmpje.

nicole miglis – ‘autograph’

Met de Amerikaanse band Hundred Waters maakte Nicole Miglis dance en elektro, solo ook zoiets maar dan wat verstilder. Op haar nieuwe single ‘Autograph’ althans. Het liedje kabbelt vriendelijk voort terwijl ze in de video een date heeft met een lookalike met dezelfde kleur haar.

lola young – ‘good books’

Daar is ze weer, de zangeres die we onlangs bewonderden vanwege het feit dat ze én een heel korte pony heeft én een mat. En leuke muziek maakt, dat ook vooral. Hier ligt ze op een stapel boeken, waarschijnlijk goede.

empire of the sun – ‘cherry blossom’

Wie kersenbloesem zegt, zegt Japan. Dat is dan ook het thema van de nieuwe video van Empire of the Sun. Het is een kleurrijk geheel geworden met een spiritueel tintje.

ayra starr – ‘goodbye’

De Nigeriaanse Ayra Starr komt met het zwoele ‘Goodbye’, waarop rapper Asake ook te horen is. De video is al net zo zweterig.

Powered by Labrador CMS