Heidi Klum - Sofi Tukker

Nieuwe muziek: Heidi Klum dartelt rond met Sofi Tukker en een fellatioscène in de video van Tove Lo

Leestijd: 4 min

Slechts een paar grote hitparadenamen, deze week in het muziekoverzicht. Ariana Grande bijvoorbeeld. Maar we hebben ook Raye en danceduo Sofi Tukker, die hun bestie Heidi Klum hebben gevraagd voor een wervelende video. Verder is er nieuw werk van Anohni en Adrianne Lenker. En heb je al gehoord van Lola Young, Kiki Rockwell of de Noorse Aurora?

sofi tukker – ‘spiral’

Dat Heidi Klum van verkleden houdt, weten we omdat ze ieder jaar met Halloween de wereld versteld laat staan door haar ultiem geweldige vermommingen. Bekijk vooral haar wormkostuum uit 2022, of die keer dat ze veranderde in een mummie van toiletpapier. Good Housekeeping heeft al haar Halloween-spektakelstukken op een handig rijtje gezet. In de video van Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern – oftewel het danceduo Sofi Tukker – speelt ze gewoon zichzelf, of een overtreffende trap daarvan. Hier speelt ze de bestie van Sophie, alhoewel, speelt: de twee zijn in het echt ook vriendinnen van elkaar

lola young – ‘messy’

De 23-jarige Lola Young heeft een prettig gruizig stemgeluid waarmee ze bijna ongemerkt heel venijnig kan schelden op het ingetogen ‘Messy’. Ze heeft een mat én een pony plus een hoodie én een tutu in de video ze heeft gemaakt bij het lied. Gaan we hopelijk nog veel van horen.

raye – ‘genesis.’

Nog een Britse zangeres die de demonen van zich afzingt: Raye. Ze maakt pop en R&B en kiest bij ‘Genesis.’ voor een experimentelere sound met echoënde koortjes en stuiterende beats. In de coupletten praatzingt ze haar woorden aan elkaar en het is allemaal prachtig.

aurora – ‘starvation’

In hetzelfde rijtje als Lola Young en Raye staat de Noorse Aurora, al neigt dit dansbare ‘Starvation’ hier en daar ook naar indiefolk. De video lijkt een ode aan een bepaalde vorm van moderne dans, waar je als kijker op het eerste gezicht geen snars van snapt maar er wél heel mooi uitziet.

kiki rockwell – ‘syrena’

Zo hé, per volgende entry wordt dit lijstje onbekender en interessanter. Kiki Rockwell komt uit Nieuw-Zeeland, of ze is er aangespoeld met haar zeemeerminnenpak, dat kan ook. Als een Sirene lokt ze mannen naar het strand in haar video, terwijl ze klinkt als een alternatieve Lana Del Rey. ‘Syrena’ is een ballad waarbij de piano werkt als een bezwerend mantra. Ook erg mooi allemaal.

ariana grande – ‘the boy is mine’

Acteur Penn Badgley (bekend van de Netflix-serie You) is de ‘boy’ in kwestie in de video van Ariana Grandes ‘The Boy Is Mine’. Hij speelt een burgemeester die een dierenplaag wil bestrijden maar dan verandert Ariana van een wetenschapper in een weerwolf en lokt ze de burgemeester mee naar huis. Of zoiets.

meghan trainor – ‘whoops’

Van Meghan Trainor weten we nooit of we haar muziek serieus moeten nemen of dat het allemaal een grote gimmick is. ‘Whoops’ is in ieder geval aanstekelijk genoeg om na één keer horen in je hoofd te zitten.

isabel larosa – ‘favorite’

De Cubaans-Amerikaanse Isabel LaRosa woont in Annapolis, Maryland en wist binnen vijf dagen 1,5 miljoen kijkers te trekken met deze video waarin te zien is hoe twee opgewonden standjes vechten om de hand van de zangeres. Hoe het afloopt? Niet. Want na 2m34s houdt het lied abrupt op met bestaan en de video dus ook.

glass animals – ‘a tear in space (airlock)’

Na al dat vrouwelijke geweld is er nu een man aan de beurt. Hier is Glass Animals met een elektronische ballad die klinkt als een lied waarmee een saai land naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. Maar dan zet zanger Dave Bayley zijn falsetstem in en krijgen ze alsnog douze points.

toro y moi – ‘tuesday’

Tot voor kort maakte Toro Y Moi abstracte geluidscollages die tegen het bizarre aan zaten, maar ‘Tuesday’ klinkt als iets van Beck uit de nineties, maar dan opgefrist met de sound van nu. Hij zingt: “We're both humming along to some modern love song from mainstream radio”, en dat is precies wat ‘Tuesday’ is.

spirit of the beehive – ‘let the virgin drive’

Deze Amerikaanse indierockers komen na drie jaar weer met nieuw werk. Voor hun single ‘Let the Virgin Drive’ sampleden ze Japanse City Pop en in de video is een Aziatische vrouw te zien die een gevaarlijk spel speelt met een avocado en een mes. Dat moet ze uiteindelijk bekopen met een hoop bloed. Intussen filosoferen een oudere man en vrouw over de liefde.

victoria monét – ‘alright’

Victoria Monét draait al jaren mee, maar won dit jaar de Grammy Award in de categorie Best New Artist. ’t Is d’r gegund hoor, maar nieuw? ‘Alright’ klinkt slick en in de video ziet ze er futuristisch uit in haar zilveren catsuit en lichtgevende blauwe ogen. En da’s slechts een van de outfits – we tellen er een stuk of vier.

anohni and the johnsons – ‘breaking’

Zo fijn dat Anohni en The Johnsons elkaar weer hebben gevonden. De heftige elektro van solo-Anohni was ook mooi, maar het verstilde instrumentarium van haar begeleidingsband uit het begin vormt een veel warmer bed voor Anohni’s stem. ‘Breaking’ is een leftover van de sessies voor het album My Back Was a Bridge for You to Cross, maar had er wat ons betreft gewoon bij op gekund.

nilüfer yanya – ‘method actor’

13 september verschijnt het nieuwe album van Nilüfer Yanya, My Method Actor. De (bijna) titeltrack heeft ze nu op single uitgebracht. Het belooft veel, want het is een prachtig nummer. Ze vergelijkt zingen met method acting, omdat je elke keer dat je optreedt weer terugkeert naar het gevoel dat je had toen je het lied zat te schrijven/componeren.

adrianne lenker – ‘evol’

Een portret van een ontworteld, ronddwalend persoon die de realiteit van verbinding tussen mensen in twijfel trekt. Dat is volgens regisseur Erin Birgy waar de video van Adrianne Lenker over gaat. Kijk zelf maar even of dat is gelukt.

say lou lou – ‘above love’

Even denk je: hé dat lijkt de baslijn wel van ‘Seven Nation Army’ van de White Stripes! Totdat de zangeres Say Lou Lou begint te zingen en het een geheel eigen lied wordt, met een intrigerende melodie. Mooie stem, ook. Say Lou Lou is een muzikaal tweelingzussenduo afkomstig uit Australië en Zweden. Anna Miranda en Elektra June Kilbey-Jansson zijn de dochters van Steve Kilbey, de zanger van de Australische alternatieve band The Church, en Karin Jansson, ex-vriendin en opnamepartner van Kilbey. 

tove lo & sg lewis – 'heat'

SG Lewis heeft met vele artiesten samengewerkt, onder wie Tove Lo, Dua Lipa, Mabel, Victoria Monét (zie hierboven), Lucky Daye, Jessie Ware, JP Cooper, Raye (zie hierboven) en Ray BLK tot Bruno Major, Frances, Clairo en LANY. Met de eerste in dit rijtje heeft hij nu een duet uitgebracht (zie hieronder). Let ook op de sexy people in de video, waar zelfs een fellatioscène in zit.

 

Powered by Labrador CMS