The Weeknd, Madonna & Playboi Carti - 'Popular'

Nieuwe muziek: Madonna komt met 'Popular'-video en Ariana strikt Mariah

Leestijd: 3 min

Beyoncé gaat op de countrytoer op haar nieuwe album. De eerste twee tracks beloven veel goeds en je hoort ze hier. Verder regelde Ariana Grande een bijzonder iemand voor haar remix van ‘Yes, And?’, namelijk Mariah Carey. Maar er is meer nieuwe muziek, van Madonna & The Weeknd, Dua Lipa, Fever Ray, Tiësto & Karol G, Justice en Maya Hawke.

karol g & tiësto – ‘contigo’

Waar lijkt dit lied op, is het eerste waar je aan denkt bij het horen van het refrein van ‘Contigo’. Inderdaad, het is precies ‘Bleeding Love’ van Leona Lewis. Karol G heet voluit Carolina Giraldo Navarro, is een grootheid in de reggaeton scene en komt uit Colombia. ‘Contigo’ heeft een prettig voorstuiterende beat, met dank aan onze eigen Tijs Verwest.

beyoncé – ‘texas hold ‘em’ en ’16 carriages’

Best gek eigenlijk, dat Beyoncé haar nieuwe album Renaissance Act II heeft genoemd, want het is zeker geen verlengstuk van deel één dat uitkwam in 2022 en volop house en dance bevatte. Op het nieuwe album, dat eind maart verschijnt, staan twee tracks die stevig in de countrymuziek zijn geworteld. Bekijk hier de lyric video van ‘Texas Hold ‘Em’ en een visualizer van ’16 Carriages’.

 justice – ‘generator’

Het Franse danceduo Justice is terug. Vorige week nog lieten we de video zien voor het lied dat ze maakten met Tame Impala. Deze week komen ze met een lugubere video waarin twee robots hun mensenhuid van elkaar afknabbelen. Even doorklikken naar YouTube.

windows95man – ‘no rules’

Normaal gesproken zie je hier niet zo vaak nieuwe tracks voorbijkomen van acts die meedoen aan het komende Eurovisie Songfestival, daarvoor houden we je op de hoogte in dit overzichtsartikel. Maar ‘No Rules’ is onweerstaanbaar en tapt uit hetzelfde muzikale vaatje als Joost, die meedoet voor Nederland. Windows95Man heeft bovendien als gimmick dat hij geen broek aanheeft en de suggestie wekt dat hij optreedt in zijn blote bips. Maar bij nadere bestudering blijkt hij een vleeskleurige slip aan te hebben. Overigens is nog niet bekend of Finland daadwerkelijk meedoet of overgaat tot een boycot van het Songfestival in verband met de deelname van Israël.

 maya hawke – ‘missing out’

Dat is grappig: Maya Hawke is de dochter van Ethan Hawke en Uma Thurman en brengt haar nieuwe album Chaos Angel uit via een platenlabel dat ‘Mom + Pop’ heet. Bovendien zingt haar broer Levon Hawke mee op deze leadsingle van dat album. ‘Missing Out’ is een mooi luisterliedje op basis van gitaar en synths.

 fever ray – ‘shiver’

Bodybuilder Irene Andersen speelt een tamelijk bizarre rol in de nieuwe video van Fever Ray. Ze is te zien als een twijfelachtig gekwalificeerde arts die zich in een operatiekamer uitleeft op Karin Dreijer (de persoon achter Fever Ray). En dat terwijl die zingt: “I just wanna be touched.”

alfie templeman – ‘eyes wide shut’

Deze Britse singer-songwriter werd geboren in 2003 en maakt dansbare indiepop. Enkele jaren geleden sprak hij zich uit tegen alle vormen van conversietherapie. ‘Eyes Wide Shut’ is een lekker vuige track. En wat een schattige oortjes.

idles – ‘grace’

Nog meer Britse muziek, en twee voor de prijs van één, want Coldplay-zanger Chris Martin is te zien in de video voor ‘Grace’. Het is geen AI, maar wel een technisch hoogstandje want wat z’n uiterlijk betreft gaan we zo’n 24 jaar terug in de tijd.

 waxahatchee – ‘bored’

Katie Crutchfield maakt indie folk onder de naam Waxahatchee. Voor de video van ‘Bored’ ging ze naar een divebar in Fischer, Texas, waar gesjoeld wordt en de biertjes niet zijn aan te slepen. Die bar bestaat trouwens echt: het is de Devil’s Backbone Tavern.

kim petras – ‘rim job’

Ben jij klaar voor een rim job? Doe je benen omhoog, relax en Kim Petras doet de rest. Dat is de boodschap van haar nieuwe track ‘Rim Job’. Met een grappige lyric video.

the weeknd, madonna & playboi carti – ‘popular’

Ze staan al 24 weken in de Top 100 met ‘Popular’ en in de Britse hitlijsten zelfs in de top tien, dus werd het wel eens tijd voor een heuse officiële video. Die ging in première op het Fortnite Festival, niet gek dus dat er game-figuurtjes in beeld staan die naar de video kijken. Wanneer de beelden met Madonna zijn geschoten is niet duidelijk, maar het resultaat is mooi.

ariana grande & mariah carey – ‘yes, and?’

Helaas nog geen officiële video voor de remix van ‘Yes, And?’, waarop Mariah Carey is te horen. Het is haar tweede samenwerking met Ariana Grande, eerder zong Ari mee op een nieuwe versie van Mimi’s kersthit ‘Santa’.

dua lipa – ‘training season’

Wat is er met de liedjes van Dua Lipa aan de hand? Het zijn stuk voor stuk oorwurmen, maar de laatste twee waren toch een beetje saai (en dan hebben we het over ‘Dance the Night’ en ‘Houdini’. ‘Training Season’ klinkt ook weer best aardig, maar ook als een b-kantje van Sophie Ellis-Bextor van vijftien jaar geleden. Wel weer leuk is het gerecyclede 'Dancing Queen' pianoriedeltje.

eefje de visser - 'heimwee'

Eefje over haar nieuwe single: “Heimwee is een heel persoonlijke track. Het beschrijft onder andere voor mij een verlies van naïviteit en onbevangenheid, een hang naar geborgenheid en tegelijk een behoefte aan ademruimte en vrijheid binnen menselijke relaties.”

vampire weekend - 'gen-x cops' en 'capricorn'

Tot slot een dubbelklapper. Op 5 april verschijnt het nieuwe album van Vampire Weekend, Only God Was Above Us. Het is het vijfde studioalbum van de indierockband en het eerste album in vijf jaar sinds Father Of The Bride uit 2019. Vandaag heeft Vampire Weekend de eerste twee singles van Only God Was Above Us tegelijkertijd uitgebracht: 'Capricorn' en 'Gen-X Cops'. 

Powered by Labrador CMS