Pet Shop Boys

Nieuwe muziek: de hete heren van JLo en mannelijk naakt bij de Pet Shop Boys

Leestijd: 4 min

Ze weten van geen ophouden en komen in april met hun vijftiende studioalbum, Nonetheless: de Pet Shop Boys. Op hun nieuwe single klinken ze nog altijd even fris. En dan die video, vol mannelijk schoon! Verder is er nieuwe muziek van Justin Timberlake, Jennifer Lopez en dé hit-act van dit moment, The Last Dinner Party. Maar er is meer…

the last dinner party – ‘ceasar on a tv screen’

De BBC riep ze uit tot de grote belofte van 2024, The Last Dinner Party. De Londense indierockband is bij vlagen bombastisch en dramatisch, wat is te horen op ‘Ceasar on a TV Screen, van het album Prelude to Ecstasy.

oneohtrix point never – ‘on an axis’

Alsof je al trippend in een loop hole belandt, zo klinkt de nieuwe single van OneOhTrix Point Never. In de video gebeurt dat ook letterlijk, want de kijker verdwijnt telkens opnieuw in een donut hole. Om helemaal gek van te worden, zo leuk.

justin timberlake – ‘selfish’

Zou het Justin Timberlake nog een keer lukken om een grandioze comeback te maken? Zijn laatste grote hit was het vrolijke zomernummer ‘Can’t Stop the Feeling’ uit 2016. ‘Selfish’ is een stuk serieuzer, maar goed, we zijn ook acht jaar verder.

jennifer lopez & latto – ‘can't get enough’

Op een lichte reggaebeat krijgt Jennifer Lopez er maar geen genoeg van. De video is lekker filmisch, met een video in de straten van New York City en uitzicht op de Empire State Building. Let ook op de hunks die om JLo heencirkelen.

yungblud – ‘when we die (can we still get high?)’

De nieuwe single van Yungblud begint met een Oasis-achtige gitaarriff, maar gelukkig klinkt hij niet als de gebroeders Gallagher. Toch klinkt ‘When We Die’ minstens zo episch als ‘Wonderwall’.

usher & pheelz – ‘ruin’

Usher = seks en dat is ook weer te zien in zijn nieuwste video. Zelfs op het aanrecht maakt hij er nog een geile bende van. En let ook even op zijn levende lamp die erop loskronkelt alsof het niks is.

pet shop boys – ‘loneliness’

Nonetheless. Wederom een prachtige albumtitel van de Pet Shop Boys, die zoals bijna altijd uit één woord bestaat. In de video van leadsingle ‘Loneliness’ zien we allerlei werklui in actie, wordt er gejogd in een park, de liefde bedreven in een bed en samen naakt afgedoucht. En dan móéten we nog vijf minuten! In werkelijkheid is het eigenlijk een schrijnend verhaal over een jongeman die nog diep in the closet zit en alleen stiekem aan zijn trekken durft te komen... 

orchestral manoeuvres in the dark – ‘kleptocracy’

Nog meer nostalgie uit de jaren tachtig: OMD is ineens terug van weggeweest, compleet met een nieuw album genaamd Bauhaus Staircase. ‘Kleptocracy’ is net zo melodisch als hun beste werk uit de eighties, van ‘Elona Gay’ tot ‘Electricity’ en ‘Talking Loud and Clear’.

depeche mode – ‘before we drown’

Ook Depeche Mode stamt uit de eighties, maar is allesbehalve een nostalgie-act. Het laatste album Memento Mori stamt uit 2023 en staat vol stemmige tracks. De video bij ‘Before We Drown’ is al minstens net zo stemmig, met dank aan Anton Corbijn.

justice & tame impala – ‘one night/all night’

De Franse elektro-act Justice scoorde hits in het midden van de jaren nul, met ‘We Are Your Friends’ en ‘D.A.N.C.E.’. Na een hiatus van zes jaar zijn ze nu terug met deze track, waarop de Australische multi-instrumentalist Tame Impala is te horen.

erika de casier (feat. they hate change) – ‘ice’

In Portugal geboren, woonachtig in Denemarken en zangeres van onderkoelde R&B, dat is heel in het kort Erika de Casier. De video voor ‘Ice’ is heerlijk amateuristisch, gefilmd met twee telefoons.

beth gibbons – ‘floating on a moment’

Zij van Portishead heeft haar allereerste soloalbum aangekondigd. Op 17 mei verschijnt Lives Outgrown en dit is de eerste single van dat album. Met haar kenmerkende ijle stem en een klein achtergrondkoor in het refrein houdt ze het intiem. De video combineert regenflarden met psychedelische onderwaterkunst.

aidan – ‘juliette’

De Maltese zanger Aidan Cassar doet al jaren verwoede pogingen om eens te schitteren op het Eurovisie Songfestivalpodium, maar tot dusver is hij drie keer blijven steken in de voorronde. In 2022 mocht hij wel de punten voorlezen, voor hem wellicht een schrale troost. In zijn nieuwe video staat hij sober voor zich uit te zingen in een mouwloos hemd.

kacey musgraves – ‘deeper well’

Hoe ouder je wordt, hoe liever je gewoon een beetje gelukkig wilt zijn met de simpele dingen in het leven. Daarover gaat ‘Deeper Well’, een prettig voorttokkelende gitaarballade met countryroots.

conan gray – ‘lonely dancers’

Conan Gray klinkt hier alsof hij rechtstreeks uit de jaren tachtig komt, als hij inzet klinkt zijn stem als die van de zanger van Heaven 17, Men without Hats of Cee Farrow (zoek die maar eens op). Sowieso lijkt dit liedje wel een beetje op ‘The Safety Dance’, of beledigen we Conan Gray daarmee?

zara larsson – ‘you love who you love’

Eerlijk gezegd zijn de liedjes van Zara Larsson een beetje generiek. Dit had net zo goed gezongen kunnen worden door Bebe Rexha of een andere hitparade-artiest. Best een aardig liedje hoor, maar ja, een beetje generiek.

crystal waters - 'dance, dance, dance'

Het was je misschien al opgevallen, maar er staan deze week ook video's in de Nieuwe Muziekrubriek die al meer dan zeven dagen oud zijn. De muziekrubriekredacteur was namelijk twee vrijdagen niet aanwezig, en had daardoor dus ook even de comebacksingle van Crystal Waters gemist. Zij zong ooit 'Gypsy Woman' met het aanstekelijke 'ladadee, ladadaa'. Dit is haar nieuwe single, en minstens even dansbaar.

kiesza & sugar jesus – ‘heaven ain’t calling’

Nog een dance diva die terug is van weggeweest: Kiesza. Het is helemaal roaring twenties in haar nieuwe video, met als hedendaags tintje een uitbundige dragqueen.

girl in red – ‘too much’

Uit Noorwegen komt Marie Ulven Ringheim, oftewel Girl in Red. in haar nieuwe video verrast ze haar vriendin met cadeaus, maar kruipt ze ook dansend uit een doodskist, met een mes in haar borst gestoken. Dus iets ging er niet helemaal goed…

Powered by Labrador CMS