Niemand is ‘anders’ op Camping De Paradijsvogel

Kom kamperen in augustus!

Leestijd: < 1 min

De Paradijsvogel is een tijdelijke regenboogcamping voor lhbtq-kinderen met hun ouders, lhbtq-ouders met kinderen en jongvolwassenen van 18 jaar en ouder die zelfstandig willen kamperen. Het is een bijzondere en veilige plek om gelijkgestemden te ontmoeten. De camping is dit jaar geopend van 7 tot en met 21 augustus in Lelystad.

De Paradijsvogel is een veilige plek waar je andere lbhtq-kinderen en -jongeren kunt ontmoeten. Dit geldt uiteraard ook voor lbhtq-ouders. Uit de editie van vorig jaar hebben de bedenkers van regenboogcamping De Paradijsvogel ervaren dat deze plek een feest der herkenning was.

“Eindelijk een plek waar je ontdekt dat je helemaal niet anders bent, als je maar in de juiste groep zit. Je kunt hier echt zijn wie je bent en op een veilige manier op zoek gaan naar je genderidentiteit. Want dat is waar Camping De Paradijsvogel voor staat.”

Helemaal jezelf zijn

Op deze camping mag je lekker doen wat je wil (zolang je het niet te bont maakt), zo laten de bedenkers weten: “Er is een bos waar je lekker met de anderen kan chillen, je mag Engels praten of je ouders een andere naam geven. Weten ze ook eens hoe dat voelt. Verder mag je experimenteren met hakken, make-up (hebben wij al voor je meegenomen) of lekker muziek maken met elkaar. Neem een muziekinstrument mee als je dat laatste leuk vindt.”

Openingstijden en accomodaties

De camping is open van maandag 7 tot en met maandag 21 augustus. Er zijn verschillende soorten kampeerplekken op twee velden en diverse accomodaties met boomhutten of luxe suites. Voor ieder wat wils dus. Kijk voor het volledige aanbod op de website Moederenzo.nl, waar alles tot in detail wordt uitgelegd.

Bekijk ook even de reportage die Omroep Flevoland vorig jaar heeft gemaakt over De Paradijsvogel.

Powered by Labrador CMS