happy couple

Happy couple Robin & Silvain: “Een hetero in een gaybar? Daar wilde ik meer over weten!”

Work hard, play hard

Leestijd: 4 min

Toen Vengaboy Robin Pors en regisseur Silvain Hooglander elkaar leerden kennen, woonde Silvain nog bij zijn vrouw en kind. Inmiddels zijn hun drukke levens volledig met elkaar versmolten. Winq ging een dag met het stel op pad.

Zeven jaar geleden regisseerde Silvain (45) een programma waarin Robin (44) zijn opwachting maakte. Silvain, die toen nog samen was met de vrouw met wie hij een dochter heeft, raakte geïnteresseerd en besloot Robin naderhand een bericht te sturen op Facebook.

Robin: “Dat gebeurt wel vaker, dat iemand online een gesprek met mij aanknoopt, al was Silvain wel heel erg geïnteresseerd. Ik woonde destijds boven café Strano [gaybar in Rotterdam – red.]. Silvain stelde voor mij daar te treffen. Een hetero in de Strano? Daar wilde ik meer over weten.” 

Wat kwam je te weten?
Robin: “Het leek me een leuke man, die zomaar eens mijn nieuwe beste vriend zou kunnen worden. Ik vroeg hem of hij misschien ook op mannen viel en dat bleek zo te zijn.”
Silvain: “Ik twijfelde toen nog over mijn geaardheid, ik dacht dat ik bi was.”
R: “Dat begreep ik niet: hij had geen familie die er een probleem van zou maken en was ook niet gelovig, dus waarom zou je dan als leuke gast zo lang in de kast blijven zitten?”
S: “Ik was bij mijn vrouw en kinderen, dus wist niet beter. Ik had nog nooit gevoelens voor een man gehad. Rond die tijd heb ik tegen mijn vrouw gezegd dat ik mannen ook aantrekkelijk vind. Zij was erg begripvol, stelde voor dat ik dat moest onderzoeken en gaf me de ruimte om te experimenteren.”
R: “Daardoor is ze jou uiteindelijk wel kwijtgeraakt.”

S: “Robin en ik zijn samen gaan eten en hebben tot diep in de nacht gekletst en gedanst. Aan het eind van de date gingen we ieder onze eigen weg. Eenmaal thuis besloot ik hem nog een berichtje te sturen. Van het een kwam het ander en uiteindelijk eindigden we toch bij elkaar in bed.”

Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
R: “Ik voel mezelf bij Silvain op mijn gemak. Mensen verwachten soms dat ik arrogant ben, omdat ik een Vengaboy ben. Bij Silvain heb ik dat gevoel nooit gehad. Hij werkt in de tv-wereld, dus is het ook wel gewend met bekende mensen om te gaan.”
S: “Robin en ik hebben dezelfde soort humor en zijn allebei gek op reizen, feesten en films. Daarnaast zijn we allebei workaholics, dus dat sluit goed op elkaar aan.”

fitnessregime

Silvain en Robin wonen, werken en sporten samen. Tijdens zijn zoektocht naar een goede sportschool heeft Silvain een ‘stadsinburgeringscursus’ gehad, zoals hij dat zelf noemt. “Ik leerde Amsterdam kennen door alle sportscholen in de omgeving te proberen, tot ik mijn favoriet had gevonden. Als het even kan, gaan we vijf keer per week samen naar de sportschool – bij goed weer met de fiets, anders pakken we onze auto.”

Na een sessie in hun favoriete sportschool, rijden we met het stel terug naar hun nieuwe woning in Amsterdam-Noord, waar ze tevens kantoor houden. Daar vertelt Silvain hoe zijn gezin reageerde op hun ontmoeting. “Mijn ex-vrouw heb ik het gelijk verteld. Voor onze dochter hebben we het in eerste instantie stilgehouden. Ik sliep toen al een tijdje dagelijks bij Robin en zorgde ervoor dat ik thuis was voordat zij wakker werd. Toen de zomervakantie van start ging, hebben mijn ex en ik het samen aan haar verteld. Ze moest huilen toen ik zei dat mama en papa uit elkaar gingen, maar het nieuws dat ik met een man verder zou gaan pakte ze goed op. Inmiddels zijn we zeven jaar verder en heeft Robin goed contact met zowel mijn dochter als mijn ex-vrouw.” 

cocktail fest

Robin loopt naar zijn bureau en komt terug met een stapeltje posters van Cocktail Fest, het grootschalige queer festival dat Silvain en hij sinds 2016 organiseren in Rotterdam. “Cocktail Fest heeft inmiddels acht edities in Rotterdam gehad, maar wij vinden dat het nu wel naar Amsterdam moest komen, omdat we er sinds kort zelf ook wonen.”

“mensen verwachten dat ik arrogant ben, omdat ik een vengaboy ben”

Over een locatie hoefde het stel niet lang na te denken. We stappen in de auto en rijden met de mannen naar poptempel Paradiso, waar in 2023 de eerste Amsterdamse editie van hun feest zal plaatsvinden. Robin: “Al treedt hier iemand met een blokfluit op voor een publiek van tien man, dan is het nóg een indrukwekkende plek. Laat staan als Cocktail Fest er straks staat.” Silvain: “En uiteraard wordt het nét even anders dan de Rotterdamse versie.” 

Dit model werd eind vorig jaar geïntroduceerd als nieuwe long-range Recharge plug-in hybride en is er nu met een verbeterde long-range batterij waarmee je een geschatte 70 tot 90 kilometer rijdt op een enkele lading. Perfect voor koppels als Robin en Silvain, die in de stad elektrisch rijden, maar daarbuiten wel de zekerheid van een volle tank willen hebben. 

Ook handig in een drukke stad: Visual Park Assist, een persoonlijke parkeerassistent. Op het scherm heb je door middel van een fisheye-camera goed zicht rondom de auto. Ideaal bij stressvolle parkeersituaties. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar dat zit wel goed met deze bolide van modern Scandinavisch design. Zo is de auto voorzien van een strak weggewerkte Bowers & Wilkins-audiosysteem en uitgebreid infotainmentsysteem. Komt uiteraard in verschillende kleuren. Vanaf 66.495 euro. 

Meer info: www.volvocars.nl

Beeld: Roy Schepers - Rocketstories

Powered by Labrador CMS