Grindr - Roam

Grindr komt met nieuwe reisfunctie: Roam

Leestijd: 1 min

Ter gelegenheid van het vijftienjarige jubileum van Grindr introduceert de dating-app een nieuwe reisfunctie: Roam. Hiermee kunnen gebruikers voorafgaand aan een reis hun profiel alvast tijdelijk op de nieuwe locatie zetten, om een uur lang rond te kijken in de profielen van de locals aldaar.

‘A gayborhood in your pocket’, zo omschrijft Grindr de nieuwe reisfunctie Roam. Hiermee kunnen gebruikers hun geografische regio maximaal een uur lang wijzigen, zodat ze voorafgaand aan een reis alvast kunnen rondkijken in het lokale aanbod, en zo alvast socializen met leden van de regenbooggemeenschap aldaar.

anders dan explore-functie

Dit verschil van de huidige Explore-functie van Grindr, waarmee gebruikers andere profielen in verschillende regio’s kunnen bekijken, zonder daarbij zelf in beeld te verschijnen.

In een verklaring zegt Grindr-CEOO George Anison: “Grindr is het bindweefsel voor de homogemeenschap over de hele wereld. Nu bieden we een digitale toegang tot bronnen en informatie die in de fysieke gayborhoods aanwezig is. Met nieuwe functies als Roam willen we aan de behoefte van onze gebruikers voldoen en blijvende impact creëren voor mensen overal ter wereld.”

nu getest, later dit jaar voor iedereen

Roam wordt momenteel getest in geselecteerde markten en zal later dit jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Arison voegde eraan toe dat Roam slechts een van de vele nieuwe toepassingen is die Grinder ‘bouwt en uitrolt’.

Bekijk de blog van Grindr voor meer informatie over Roam.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS