pride agenda

Dit kun je verwachten van Utrecht Pride

Het thema is 'U Belong', wat staat er zoal op het programma?

Leestijd: 1 min

Met het thema 'U Belong' is het een must om de eerste zaterdag van juni een bezoek te brengen aan Utrecht Pride. Op zaterdag 1 juni wordt vrijheid en diversiteit gevierd in Utrecht. Hieronder vind je een overzicht van wat er allemaal op het programma staat.

Dit jaar varen er in totaal vijftig boten mee in de botenparade van Utrecht Pride. "Wij zijn erg verheugd over de grote interesse en diversiteit aan aanmeldingen voor de botenparade van dit jaar," zegt de organisatie. De geselecteerde boten laten zien waar Utrecht Pride voor staat: het zichtbaar maken van de LHBTIQ+ gemeenschap in al haar facetten. We kijken ernaar uit om samen met iedereen te genieten van dit mooie evenement, zowel op het water als langs de kant."

En hoe divers zijn de boten? Je kunt uitkijken naar verschillende queer bars zoals Cafe Kalff en Bodytalk, maar ook naar organisaties zoals JIJ Genderzorg en verschillende universiteiten en scholen uit de omgeving. Dit jaar vaart ook de politie mee met een boot.

feesten in de stad

En er is meer te beleven in Utrecht op 1 juni. Na afloop van de botenparade barst er een groot straatfeest los in de straten van Utrecht. PANN, Roost aan de Singel en Café Kalff organiseren gezamenlijk de Utrecht Pride Street Parties. Door het hele centrum vind je podia met optredens, live dj-sets en veel gezelligheid.

Voor wie daarna nog een dansje wil wagen, is het goed om de agenda van Utrecht Pride in de gaten te houden. Er zijn tal van evenementen: zo organiseert TivoliVredenburg het Wild 'n Sweet Festival. Het is de eerste editie, waarbij Joost van Bellen een van de headliners is die een discofeest organiseert. Ook interessant is het feest Pride = Punk, dat in de EKKO plaatsvindt.

Utrecht Pride begint op zaterdag 1 juni om 13.30 uur aan de Catharijnesingel. Eenp compleet tijdschema vind je op de website van utrechtcanalpride.nl. Daar vind je ook een handig kleurenschema met plekken waar het rustig is.

Powered by Labrador CMS