Big Love

Bojoura en haar zoon Didier bezoeken Worldpride in Sydney

Met Winq en MINI naar Sydney

Leestijd: 2 min

Automerk MINI schreef samen met Winq een prijsvraag uit. Vier mensen mochten mee naar Worldpride in Sydney. Uit de vele inzendingen kwamen Bojoura en haar zoon Didier en Lucas en zijn vriend als winnaars. Vandaag het verhaal van Bojoura Borrenbergs en haar zoon Didier Jakobs uit Waalre. 

“Ik ging naar een Lady Gaga-concert met mijn zoon, een week voor zijn achttiende verjaardag. Ik genoot ervan om hem ‘zichzelf te zien zijn’, terwijl hij danste op ‘Born this way’. Mijn hart smolt gewoon... Twee dagen later was het woord eruit, we knuffelden en ik vertelde hem dat ik zo veel van hem hou. Sindsdien bezorgt Lady Gaga's ‘Hold my hand’ mij tranen. Het staat voor de liefde voor mijn mooie zoon en de geweldige tijd die we hadden, tijdens het concert.”

Was Sydney overweldigend?
Bojoura: “Wij hebben elkaar regelmatig aangekeken: staan we echt hier…? Maken we dit echt mee? Wij waren al vier keer eerder in Australië geweest – mijn moeder heeft er gewoond en dan stap je toch iets gemakkelijker in het vliegtuig. Je stelt je in op de lange reis; dat hebben we nu ook gedaan.”
Didier: “Onze familie woonde in het dorpje Bairnsdale. De eerste keer dat wij die kant op gingen, zijn we ook nog in Sydney geweest, maar toen was ik nog heel erg jong.”

Bojoura en haar zoon Didier voor een Mini auto
Bojoura en haar zoon Didier in Sydney.

Gaan jullie nu vaker samen naar prides? Misschien in Amsterdam dit jaar?
Bojoura
: “In juni is er in Eindhoven ook een Pride. Wij wonen in Waalre dus dat is lekker dichtbij.”

Ging jij voor je zoon mee naar dat concert of kun je Gaga zelf ook wel waarderen?
“Ik ging écht voor mijzelf, haha! Maar ik ben breed in mijn muzieksmaak – op het ene moment sta ik met Pearl Jam mee te blèren en daarna gewoon met Lady Gaga in het Gelredome. De sfeer was geweldig: of je nou groot of klein, dik of dun, homo of hetero of verkleed als eenhoorn bent – het maakt allemaal niet uit. Heel vet.”

Is jullie relatie veranderd na Didiers coming-out?
Didier
: “Nee, helemaal niet. Misschien zijn we iets vrijer. Mijn moeder wijst me er soms op dat jongens naar mij kijken, waar ik dan geen idee van heb. Maar dat is dan ook wel het enige. Wij hebben altijd een heel hechte band gehad. Ik wist ook dat zij mijn coming-out gewoon zou accepteren en mij zou supporten.”
Bojoura: “Mijn vriend accepteert Didier ook helemaal. Wij zijn af en toe net drie pubers als we met z’n drieën op de bank naar Sex Education liggen te kijken. En daar hebben we dan met z’n allen plezier in.”
Didier: “In het weekend ga ik af en toe naar mijn vader. Ook daar helemaal geen gedoe met mijn coming-out. Ik heb best wel geluk gehad.”

Beeld: Chris en Marjan

Powered by Labrador CMS