De slaapkamer van Orville Peck

Binnenkijken bij… queer countryzanger Orville Peck

Bekijk hier de video

Leestijd: 1 min

Hoe woont een countryzanger die toevallig ook nog eens queer is? Staat zijn huis vol gitaren, cowboylaarzen en -hoeden en andere countryspullen? Het zal je niet verrassen, maar het antwoord is: ja! Zo heeft hij zelfs een cowboylamp en een cowboy-kunstverzameling. Hier de video!

Architectural Digest gaat regelmatig op visite bij prominente Amerikanen, die ze vervolgens enthousiast hun huis laten zien. Vaak zijn dat superstrakke mansions vol bling-bling en dure spullen, zoals we eerder zagen bij RuPaul en bij Jesse Tyler Ferguson.

Bij Orville Peck valt het heel erg mee. De countryzanger woont in een zogeheten Treehouse uit het midden van de vorige eeuw, in een lommerrijke buurt. Het is weliswaar enorm, met bijna 700 vierkante meter, maar doet ietwat gedateerd aan met overal terracotta tegels, heel veel hout en een keuken uit bouwjaar 1944.

dolblij met zijn gedateerde villa

Maar Peck is dolblij met zijn villa, die vol tweedehands schatten staat die door vorige bewoners (onder wie Red Hot Chili Peppers-gitarist John Frusciante) zijn achtergelaten. “Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik een huis zou kunnen bezitten”, zegt Peck. “Maar toen ik deze plek zag, voelde het absoluut perfect. Iedereen maakt altijd grapjes dat ze niet weten wie hier anders had kunnen wonen, omdat het voelt alsof het voor mij is gemaakt.”

 

Peck, die regelmatig schuilgaat achter een masker met franjes, laat zien dat zijn heel erg vintage badkamer volstaat met kaarsen (met daarop afbeeldingen van Dolly Parton en Willie Nelson). Wat verder aan bod komt, zijn z’n cowboylaarzenverzameling en zijn wc-pot met uitzicht op een vallei vol bomen. Tot slot wijzen we je op een prachtig kunstwerk, dat boven zijn bed hangt.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS