Binnenkijken bij… RuPaul!

Video: zo fabulous woont RuPaul in zijn Beverly Hills mansion

Een discokamer met 26 glitterballen

Leestijd: < 1 min

Even beginnen met iets heel anders: stel dat Angela Groothuizen zou meedoen aan RuPaul’s Drag Race, wat zou het dan leuk zijn als haar dragnaam ‘Angela Mansions’ is. Vat je ‘m 😉 ? Afijn, snel door naar de mansion Ru zelf: Architectural Digest kreeg een rondleiding door zijn tamelijk bizar ingerichte huis, compleet met discokamer. Hier de beelden!

Een kamer puur om in te dansen onder maar liefst 26 discoballen. De muren vol discodiva’s als Donna Summer en Diana Ross. Een tafel op wielen die je aan de kant schuift als je dansneigingen krijgt. Dat is slechts het begin van de rondleiding die Architectural Digest kreeg aangeboden door RuPaul.

De keuken: netjes en vol bling

Door naar de keuken, die helemaal vol bling hangt en veel oranje elementen bevat, waaronder een enorm fornuis. Ru’s motto: “If you can’t be happy in your own home, how can you be happy anywhere else?” Overigens rept RuPaul met geen woord over zijn kookkunsten, dus in hoeverre die keuken ook echt gebruikt wordt? Het ziet er in ieder geval zeer netjes uit.

Aan de keuken zit een serre vast, die is bedoeld om taart in te eten, aldus Ru. Dan zit je dus wel onder een lamp met gouden bladeren die in de jaren zeventig van Yves Saint-Laurent is geweest.

Ru's walk-in MEN'S closet

We gaan verder, naar Ru’s ‘dining pavillion’, die is geïnspireerd op de kaartspelzaal in Boom, een film met Elizabeth Taylor uit 1968. Ook hier staat alles weer vol enorme statements.

We maken een tussenstop in Ru’s eerste kantoor waar alle Emmy Awards staan opgesteld en dan is het tijd voor de eerste walk-in closet: Ru’s walk-in MEN’S closet om precies te zijn. Oorspronkelijk waren dit twee slaapkamers, nu is het dus één inloopkast.

Behang in luipaardprint

Inmiddels zijn we in de achtertuin beland, met een zwembad, een jacuzzi en honderd zitjes. Die allemaal aan de kant worden geschoven voor filmvertoningen of dansshows, zoals dat gaat in de wereld van RuPaul.

Eenmaal weer binnen gaan we naar Ru’s tweede kantoor met behang in luipaardprint, de woonkamer die is ontworpen met vrouwelijke interior designers uit de jaren dertig en veertig in gedachten, onder wie Dorothy Draper.

Het epicentrum: Ru's drag-archief

Uiteraard is er ook een walk-in WOMEN’S closet, al noemt Ru die niet zo: hij gaat voor ‘het epicentrum’ van het huis, oftewel de ‘drag archives’. Juwelen, schoenen, robes: alles staat of hangt hier uitgestald wat Ru heeft gedragen sinds 1993. Alles natuurlijk prachtig uitgelicht door een set schitterende kroonluchters.

En zo komen we aan het einde van de Grand Tour door RuPaul’s Mansion. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS