Still uit Mary & George

Bekijk de nieuwe trailer van Mary & George, over de verboden affaire van hertog George met koning James

Leestijd: 1 min

Julianne Moore speelt de achterbakse en meedogenloze gravin Mary, die er alles aan doet om hogerop te komen. Ze duwt haar zoon George richting koning James I, van wie het een publiek geheim was dat hij op mannen viel. De miniserie Mary & George gaat over deze affaire, die uitgroeide tot een van de grootste schandalen binnen de Britse koninklijke familie. Bekijk hier de nieuwe officiële trailer.

Mary & George is een historisch drama van zeven afleveringen dat op 5 maart in première gaat op de Britse zender Sky Atlantic en het streamingplatfom NOW. Julianne Moore is te zien als de valse gravin Mary Villiers en Nicholas Galatzine als haar zoon George. Galatzine speelde eerder een royal met homoseksuele neigingen in Red, White and Royal Blue, een romcom over de relatie tussen de Britse kroonprins Henry en Alex, de zoon van de Amerikaanse president.

 

naïef, mooi en charismatisch

De serie Mary & George gaat over een van de grootste schandalen binnen de Britse koninklijke familie. Mary Villiers was een geslepen, achterbakse gravin die alles op alles zette om zich bij die royals in de kijker te spelen. Toen haar dat zelf niet lukte, besloot ze haar tweede zoon George uit te serveren aan de vraatzuchtige koning James I, die een onbeheersbare honger had naar goede wijn en fijne mannen. George was naïef, mooi en charismatisch en werd door zijn moeder in de schijnwerpers gezet. Het duurde niet lang voor dat James I toehapte.

Op deze manier baanden Mary en George zich een weg naar het centrum van het Court, om de machtigste familie van Engeland te worden. Maar naarmate George meer invloed krijgt, wordt de relatie met zijn moeder tot het uiterste gedreven. George moet aan zichzelf bewijzen dat hij meer is dan een mooie jongen. Hij wil zijn stempel drukken op de geschiedenis, ongeacht de gevolgen.

trailer

Mary & George is gebaseerd op het non-fictiboek The King’s Assassin van Benjamin Woolley. Het scenario is geschreven door DC Moore en de regie is in handen van Oliver Hermanus.

Powered by Labrador CMS