Het ultieme gay en queer Amazon Prime Video-overzicht

Kijkers klaar, bingen maar!

Still uit Red, White & Royal Blue.

Op zoek naar mooie gay en queer films en series op Amazon Prime Video waar je niet extra voor hoeft bij te betalen? Winq ging door het assortiment om te kijken hoe de regenboogvlag erbij hangt. 

a league of their own

A League Of Their Own, over de oprichting van een Amerikaanse honkbalcompetitie voor vrouwen in 1943, is een lichtend voorbeeld voor queer- en vrouwenrepresentatie in series. Helaas werd vorig jaar duidelijk dat na slechts twee seizoenen vroegtijdig de stekker eruit gaat. 

anything’s possible

Hij zingt, danst, acteert en alsof dat nog niet genoeg was maakt Billy Porter nu ook zijn regiedebuut met Anything’s Possible, een romantische komedie die draait om Kelsa, een transgender scholier die verliefd wordt op een klasgenoot. 

bottoms

De highschoolcomedy was vooral in de jaren 90 niet weg te slaan uit de bioscoop. Maar dan wel altijd over meisjes die om stoere jongens heen draaien. In Bottoms gooit regisseur Emma Seligman het over een andere boeg door het genre een stevige queer twist te geven.

buffy the vampire slayer

Poster van Buffy the Vampire Slayer.

Een vampierenserie met verschillende queer haakjes, dat is Buffy the Vampire Slayer. Zo is er in het vijfde seizoen een iconische kus tussen twee vrouwelijke personages en komt een van de personages in de serie uit de kast. 

call me by your name

Wie is er niet een beetje verliefd geworden op  Timothée Chalamet na het zien van Call Me By Your Name? De film is misschien wel de meest bekende queerfilm van de afgelopen tien jaar en staat nu op Amazon Prime. 

downton abbey: a new era

Downton Abbey: A New Era moet je natuurlijk kijken omdat de geweldige Maggie Smith er weer in meespeelt. Ander leuk detail: een gay romance! 

el houb

Fahd Larhzaoui speelt Karim in El Houb. Een Marokkaans-Nederlandse queer man die met zijn ouders het gesprek aangaat over zijn seksualiteit. 

everybody’s talking about jamie

De verfilming van de Britse musical Everybody’s Talking About Jamie is te zien op Amazon Prime Video. De 16-jarige scholier Jamie New wil zijn droom verwezenlijken om dragqueen te worden. 

cinderella

Het bekende verhaal van Assepoester is opnieuw verfilmd. Cinderella heet die film simpelweg, en Camila Cabello speelt de hoofdrol. Billy Porter is te zien als de goede fee.

firebird

In Firebird gaat het om de verboden liefde tussen twee piloten, achter het IJzeren Gordijn tijdens de Koude Oorlog in de Sovjet-Unie. De liefde op de vliegbasis duurt jarenlang, wat betekent dat de twee ook jarenlang met hun geheim rondlopen.

latter days

Een zwaar gelovige jongen wordt verliefd op uitgesproken queer man. Toen de film in 2003 uit kwam was er nog wat gedoe: sommige bioscopen verboden de film vanwege de verliefde verhaallijn. 

laura pausini – pleased to meet you

Laura Pausini ken je van haar Italiaanse wereldhit 'La solitudine', die je tegenwoordig in ieder Italiaans eetetablissement kunt horen. Of meer recent van het Eurovisie Songfestival, die ze met gematigd succes presenteerde voor haar thuisland. Of je nu wel of niets met haar hebt, haar documentaire Pleasure to meet you is een aanrader. Ze neemt ons mee door haar leven én hoe haar leven had kunnen zijn. Laura de pottenbakker? Laura de dinershowzangeres? Het zit er allemaal in. 

liefde is niet perfect

In de Italiaanse film L'amore è imperfetto (Liefde is niet perfect) maakt Elena een einde aan haar jarenlange relatie. Tot haar eigen verbazing komt ze een nieuwe liefde tegen in de vorm van een vrouw. 

modern love

In The New York Times werd jarenlang een column gepubliceerd over de liefde. De verfilming daarvan is Modern Love en daar zit ook een aflevering in over een queer relatie. 

my fake boyfriend

Keiynan Lonsdale ken je wellicht van Love, Simon. In My Fake Boyfriend is hij te zien als Andrew, die wordt gedumpt door zijn vriend Nico. Twee vrienden denken hem te helpen door een nep-vriend voor hem te creëren, die viraal gaat op social media. Maar dan komt Andrew in het écht een leuke jongen tegen. Wat nu?

my policeman

My Policeman is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bethan Roberts. De film is geregisseerd door Michael Grandage. Harry Styles speelt politieagent Tom, die is getrouwd. Zijn vrouw Marion (gespeeld door Emma Corrin) weet echter niets van de gevoelens die Tom koestert voor andere mannen, en dus ook niet van de gepassioneerde romance die hij begint met zijn vriend Patrick (een rol van Patrick Dawson).

red, white & royal blue

In de film Red, White & Royal Blue is te zien hoe de Britse kroonprins Henry en de Alex, de zoon van de Amerikaanse president, een geheime romance beginnen. 

saltburn

Op een uitgestrekt landgoed strandt student Oliver voor een onvergetelijke zomer bij Felix. Saltburn, gemaakt door de met een Oscar bekroonde filmmaker Emerald Fennell, is even absurd als opwindend. 

stiekeme kus / baisers cachés

De 16-jarige Nathan geeft een klasgenoot tijdens een feest een zoen. Stiekem, maar toch wordt het bekend nadat een vriendin een foto daarvan maakt en online plaatst. Als Nathans vader erachter komt, moet hij beslissen uit de kast te komen, of dat niet te doen.

transparent

Transparent gaat over de familie Pfefferman, waarvan een van de ouders in transitie gaat van 'papa' naar 'mapa'.

uncle frank

De bedenker van Six Feet Under maakte voor Amazon een dramafilm over een man die zijn privéleven verborgen houdt voor zijn familie. De film heet Uncle Frank en gaat niet alleen over zijn familiegeheimen ... 

Powered by Labrador CMS