Reizen

5 x reisbestemmingen om tot rust te komen

Lekker loungen

Leestijd: < 1 min

Vijf plekken waar je eindelijk aan dat nieuwe boek kunt beginnen, terwijl iemand je regelmatig een drankje of hapje komt brengen.

Geen Male-dief van je eigen portemonnee

Stella Island Luxury Resort & Spa, Kreta

Droom je al jaren van een vakantie in een van die huisjes midden in de zee op de Malediven, maar vind je het te gortig om voor duizenden euro’s daadwerkelijk een van die huisjes te boeken? Het Stella Island Luxury Resort & Spa op Kreta, Griekenland biedt een vergelijkbare ervaring voor een fractie van de prijs. Goed, je huisje staat niet letterlijk in de zee, meer in een zwembad-achtige lagune, maar is alsnog erg Instagramfähig en scoort hoog qua loungeability. Om extra te kunnen ontspannen is het resort adults only (dus geen jengelende kinderen) en kun je je in de spa flink laten verwennen.

Het Stella Island Luxury Resort & Spa op Kreta
Het Stella Island Luxury Resort & Spa op Kreta

Cruisen voor gevorderden

Norwegian Cruise Line

De cruisebranche heeft de reputatie alleen interessant te zijn voor mensen die, laten we zeggen, in de na-herfst van hun leven zitten en bovendien een minder sterk smaakpalet hebben. De cruises van Norwegian Cruise Line vormen de uitzondering op de regel: de restaurantopties aan boord zijn écht goed, en er is aan boord flink wat entertainment. Denk aan complete Broadwaymusicals, singalong avonden, zwembaden, lasergaming en go-karts. Geniet iedere avond onder het genot van een cocktail of twee – want met het juiste pakket is elke bar aan boord een ópen bar – van een prachtige zonsondergang.

De cruises van Norwegian Cruise Line
De cruises van Norwegian Cruise Line

Playa aislada

Boca Catalina Beach, Aruba

Een kleine, afgelegen baai in het noorden van Aruba biedt een wit zandstrand die een gemakkelijke toegang biedt tot een zee in alle kleuren blauw. De provisorische strandhutjes beschermen je tegen de zon. Er is een levendige onderwaterwereld, boven de zeespiegel zijn vaak pelikanen te spotten en om de hoek staat zo maar een leuke vuurtoren. Op doordeweekse dagen heb je de baai soms helemaal voor jezelf.

Aruba
Het strand op Aruba

Eliza reist nu ook door Frankrijk

Oh, le Château!

We kennen Eliza als dat vlotte kind dat rond de Middellandse Zee zwerft, op zoek naar off the beaten track-accommodaties. Dit jaar trekt Eliza ook door Frankrijk en heeft daar weer een aantal bijzondere stulpjes gevonden. Bijvoorbeeld: Oh, le Château!, dat liefdevol wordt gerund door Kim en Gerard. Het Zuid-Franse B&B, dat eigenlijk niet echt een kasteel is, ligt verscholen tussen eeuwenoude bomen en is voorzien van alle gemakken, zoals een heerlijk zwembad. Een experience zoals bij Chateau Meiland maar dan zonder camera’s, gekrijs, Nadège en “mij niet bellen”.

Oh, le Château!
Oh, le Château!

“Rigged! It was stolen from me!”

Lodge at Woodloc

Pennsylvania: menigeen kent de staat alleen maar van een boze oud-president van de Verenigde Staten die denkt dat daar verkiezingsfraude heeft plaatsgevonden. Zou hij het oogverblindende Pocono-gebergte eigenlijk kennen, in het noordoosten van de staat? In een bos van vierhonderd hectare ligt daar Lodge at Woodloc, een superluxe spahotel waar kinderen onder de 16 niet welkom zijn. Het hotel ligt aan een privémeer om op te kajakken en ’s avonds worden de culinaire hoogstandjes bereid met kruiden en producten uit de tuin.

Lodge
Lodge

Tekst: Martijn Tulp en Martijn Kamphorst

Powered by Labrador CMS