queer boekentips

Winq tipt: vijf nieuwe regenboogboeken

Nieuwe parels voor op je boekenplank

Leestijd: 2 min

Ook deze maand tippen we in samenwerking met lezersplatform Hebban vijf nieuwe regenboogboeken, waaronder een prentenboek met queer verhaallijn en de eerste onafhankelijke uitgeverij voor boeken van en door queer schrijvers. 

renée van marissing - ontkiemende liefde 

Velvet Publishers is een onafhankelijke uitgeverij waar les-bi-queer boeken worden uitgegeven. Zowel moderne klassiekers, als nieuw materiaal door queer auteurs. Ontkiemende liefde van Renée van Marissing bijvoorbeeld. Het boek gaat over Sanne, wiens relatie met Dunya na twaalf jaar gestrand is. Ze verhuist van Amsterdam naar een nieuwe woonplaats waar ze Luus ontmoet. Een jonge vrouw die buiten de stad op een tuinderij werkt. Hun eerste ontmoetingen vinden plaats in een broeierige broeikas en dat zorgt voor ... spanning! 

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Renée van Marissing - Ontkiemende liefde
Renée van Marissing - Ontkiemende liefde

stênio gardel - de woorden die bleven

De Braziliaanse Stênio Gardel won met zijn eerste roman De woorden die bleven een National Book Award. Het boek gaat over de eenenzeventigjarige Raimundo. Vijftig jaar geleden is hij zijn geboortedorp ontvlucht, met in zijn tas enkel een liefdesbrief van zijn geheime grote liefde Cícero. Raimundo heeft nooit leren lezen, maar besluit dit op zijn 71e toch te doen, om die ene brief te kunnen lezen.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Stênio Gardel - De woorden die bleven
Stênio Gardel - De woorden die bleven

lisa maschhaupt - donnie wil de hoofdrol

De boeken van Lisa Maschhaupt hebben queer verhaallijnen en thema's rondom genderdiversiteit en zelfacceptatie in de hoofdrol. In Donnie wil de hoofdrol, het derde boek in de Donnie-prentenboekenserie, hoopt Donnie de prinses te spelen in de musical op school. Zijn juf Ruth staat daar niet achter, want hij is toch een jongen! Donnie besluit dan maar een draak te spelen, maar hij blijft dromen van zijn prinsessenrol.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Lisa Maschhaupt - Donnie wil de hoofdrol
Lisa Maschhaupt - Donnie wil de hoofdrol

lucas versteeg - frambozenzomer 

Lucas Versteeg wilde graag een coming of age-boek schrijven dat hij vroeger in zijn tienerjaren heeft gemist. Frambozenzomer is een queer boek waarin een jongen worstelt met zijn lichaam en de verwachtingen van de maatschappij. “Het lijkt soms alsof alleen meisjes en vrouwen daarmee worstelen, maar dat is natuurlijk niet waar.”

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Lucas Versteeg - Frambozenzomer

lara billie rense - een zee van ruimte

Een zee van ruimte is een poëtisch en sterk debuut dat je aan het denken zet. Lara Billie Rense beschrijft hun persoonlijke zoektocht naar meer ruimte en fluïditeit als non-binair persoon. Het boek biedt inzicht in ongemakkelijke en grappige situaties, nieuwe liefdes, erkenning, en het loskomen van verwachtingen. Volgens Winq-boekenredacteur is het boek een aaneenrijging van mooie notities over non-binair zijn.

Koop dit boek bij de lokale boekhandel of via Bol.com

Lara Billie Rense - Een zee van ruimte

Winq kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

Powered by Labrador CMS