Frambozenzomer

Nieuw: Frambozenzomer, een boek over twee jongens en een zinderende zomer

Leestijd: 1 min

Lucas Versteeg wilde graag een coming of age-boek schrijven dat hij vroeger in zijn tienerjaren heeft gemist. Frambozenzomer is een queer boek waarin een jongen worstelt met zijn lichaam en de verwachtingen van de maatschappij. “Het lijkt soms alsof alleen meisjes en vrouwen daarmee worstelen, maar dat is natuurlijk niet waar.”

“Ook jongens en mannen struggelen daarmee. En ik wilde graag een boek schrijven waarin verschillende lichamen – en de kijk daarop – worden gevierd”, aldus Lucas Versteeg.

zomerkamp

Frambozenzomer gaat over de creatieve Thomas, die zich verheugt op het teken- en schilderkamp waar hij in de vakantie heen zal gaan. Maar zijn ouders blijken andere plannen te hebben. Zij hebben hem achter zijn rug om opgegeven voor een zomerkamp voor jongeren om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Thomas heeft altijd al problemen gehad met zijn gewicht en is hier erg onzeker over. Toch besluit hij naar het kamp te gaan, ook al voelt hij zich verraden door zijn ouders. 

Zomers kunnen soms verrukkelijke verrassingen in petto hebben. Op het kamp ontmoet Thomas Fender, de knappe zoon van de kampleidster. Fender is net klaar met zijn eindexamen en helpt voor het eerst mee op het kamp. Hij is alles wat Thomas ooit hoopt te zijn: slank, zelfverzekerd en… uit de kast. Er lijkt iets tussen hen op te bloeien, maar durft Thomas zijn onzekerheden opzij te zetten en aan Fender te vertellen wat hij echt voor hem voelt?

voor de fans van heartstopper

Frambozenzomer is een warme en innemende Young Adult voor tieners vanaf vijftien jaar, voor de fans van Heartstopper en De kleuren van de zee. Het ultieme zomerboek! Het is een uitgave van Unieboek Uitgeverij het Spectrum en is verkrijgbaar voor € 18,99.

Frambozenzomer
Powered by Labrador CMS