Viaggio in Italia

Win een VIP-reis voor twee naar Villa Moretti in Toscane!

Ervaar zelf wat authentiek Italiaans genieten is

Leestijd: 3 min

Birra Moretti nodigt twee lezers van Winq uit om het leven te vieren op de Italiaanse manier. Dus dompel je onder in de Italiaanse cultuur en geniet van een compleet verzorgd programma met tours door het Toscaanse landschap en kook-masterclasses met Italiaanse chefs.

Villa Moretti
Villa Moretti.

De gelukkige winnaars worden met busjes van Firenze naar de Villa gebracht. In de Villa wordt er Italiaans genoten – met een hoofdletter I. Het aanlokkelijke zwembad dat uitzicht biedt over het glooiende Toscaanse landschap behoort de lifestyle toe van de happy few. En als dat niet verfrissend genoeg is, dan zorgt het traditionele Italiaanse ijs daar wel voor.

Wil jij dit ook? Doe dan mee aan de wedstrijd en klik hier

(deze actie duurt tot 7 augustus)

Lokale nonna’s komen voordoen hoe je pasta maakt. Daarna gaan de bewoners van de Villa zelf aan de slag om zelf een van de avondgerechten te maken. De nonna's zijn streng maar ook behulpzaam.

Birra buffet
Een van de vele buffetten in Villa Moretti.

In de Villa is een voltallige keukenbrigade aanwezig om de zelfgemaakte pasta aan te vullen met een keur aan spijzen die zich allemaal goed laten pairen met Birra Moretti.

Birra ontbijt
In de zon ontbijten in Toscane.

De volgende ochtend start met yoga, gevolgd door een prima ontbijt. Buiten, natuurlijk, want in Toscane moet je zo min mogelijk binnen verblijven.

Colle di Val d'Elsa
Oude stadshart van Colle di Val d'Elsa.

Na de dis gaat de groep op pad richting Colle di Val d’Elsa; beroemd om zijn kristal. Carlo Lorenzini, auteur van Pinokkio, is hier ook geboren. De eeuwenoude architectuur is indrukwekkend. Het centrale plein van Colle di Val d’Elsa straalt Italië uit, in zijn puurste vorm.

Colle di Val d'Elsa
Uitzicht vanaf de stadsmuur van Colle di Val d'Elsa.

Colle di Val d’Elsa is gelegen op een heuvel en vanaf de stadmuur is er een sensationeel vergezicht dat je alleen op ansichtenkaarten ziet. (Voor jonge mensen: dat zijn stukjes karton met foto’s erop die mensen elkaar vroeger vanaf hun vakantieadres stuurden per snail mail.)

Birra Firenze
Uitzicht over Firenze.
Birra Fiat
Met retro-Fiatjes door Firenze toeren.

Na een Italiaanse lunch in Colle di Val d’Elsa reist de groep door naar Firenze om daar – na een Birra Moretti Zero (alcoholvrij) – in retro-Fiats door de buitenwijken te toeren.

Terug in Villa Moretti staat er opnieuw een weelderig diner klaar dat wordt opgevolgd door fantastische live muziek van niemand minder dan de Italiaanse Ramses Shaffy. De volgende dag vliegt iedereen weer naar huis, met een dosis stile di vita Italiano in the pocket, waar je nog jaren aan terugdenkt.

Wil jij dit ook? Doe dan mee en klik hier! (deze actie duurt tot 7 augustus)

Vertrek vanaf Schiphol: vrijdag 16 september. Terug naar Schiphol: maandag 19 september. Inclusief: vlucht, transfers, accommodatie en programma.

Birra Moretti
Birra Moretti.

Wat is Birra Moretti eigenlijk?

Luigi Moretti begon in 1859 zijn ‘fabriek voor bier en ijs’ in Udine; een kalm stadje tussen Venetië en de alpen in. Het was de risorgimento: de periode waarin Italië één staat werd. Udine ligt in Friuli – een regio die toen nog tot het Oostenrijks-Hongaarse rijk behoorde. Er waren regelmatig opstanden en er klonk vaak kanongeroffel. Het schrok de jonge Luigi niet af. Zijn familie bestond uit door de wol geverfde handelaren en die konden wel tegen een stootje. Een jaar later verkocht Moretti zijn eerste biertje. Het flesje zag er iets anders uit dan het flesje van nu, maar de smaak is nagenoeg hetzelfde gebleven. Tot aan het einde van de twintigste eeuw was Birra Moretti het regionale bier van Friuli, pas daarna ging Luigi’s bier in heel Italië over de toonbanken. Tegenwoordig kun je Birra Moretti in meer dan veertig landen kopen en sinds vorig jaar ook in Nederland.

Birra Moretti
Birra Moretti.

In 1942 was het de neef van Luigi Moretti die een man zag zitten bij Trattoria Boschetti, in Udine. Deze man belichaamde Birra Moretti – hij was authentiek Italiaans, traditioneel gekleed en hij kwam oprecht over. De neef fotografeerde de man, in ruil voor nóg een glas bier. Die beeltenis van deze man staat nog steeds op het etiket van Birra Moretti. Mét hoed én snor. Het goede Italiaanse leven – samen met vrienden en familie genieten van lokale delicatessen met daarbij een (al dan niet alcoholische) versnapering – zit in het DNA van Birra Moretti.

Birra Moretti
Birra Moretti.

Het biermerk heeft verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept. Zoals in 2006, toen Birra Moretti het enige Italiaanse merk was dat zowel een gouden als een zilveren medaille won op de World Beer Cup. En Birra Moretti won ook nog vijf medailles tijdens de uitreiking van de Australian International Beer Awards. Een opmerkelijke prestatie; meestal maken Duitse of Amerikaanse merken hier de dienst uit.

Birra Moretti is er in twee varianten: mét en zonder alcohol. www.birramoretti.com

Powered by Labrador CMS