Wegdromen in Rome

Leestijd: < 1 min

Historie, lekker eten, knappe Italiaanse mannen: Rome heeft het allemaal. er zijn meer wegen die naar Rome leiden, maar met deze vijf tips gaat je trip naar Rome helemaal goedkome(n)!

Una festa per gli occhi
Een lust voor het oog
Je bent in Rome, de ene straat is nóg pittoresker en schilderachtiger dan de andere, dus je wil zoveel mogelijk van de stad zien. Of je nu naar het Vaticaan loopt, het Pantheon, de Spaanse Trappen of het Colosseum: er zijn op ieder moment van de dag honderden andere toeristen die precies hetzelfde hebben bedacht. Probeer kalm te blijven, let goed op je spullen, en laat je niet gek maken door de verkopers die op alle mogelijke manieren je aandacht proberen te trekken. Dan komt het vanzelf goed. Let bij de Spaanse Trappen wel goed op: sinds augustus is het verboden om erop te gaan zitten. Nee, óók niet voor een snelle selfie. Voor je het weet heb je een boete van 250 euro aan je pantaloni!
www.governo.it

Travel Rome La Carbonara
Travel Rome La Carbonara

Buon appetito!
Eet smakelijk!
Pizza, lasagne, pasta: in Italië kun je de hele dag wel blijven eten. Wij vroegen locals (via een datingapp, daar voelen we ons heus niet schuldig over!) waar we de beste carbonara konden scoren. Het unanieme antwoord: La Carbonara. Vlakbij het Pantheon ligt dit authentieke ristorante dat al meer dan honderd jaar de lekkerste traditionele gerechten op tafel tovert. En misschien kom je er wel een celeb tegen: op de website plaatste het restaurant met veel trots foto’s van o.a. Susan Sarandon en Paul Simon die ook bij La Carbonara kwamen smikkelen.
www.ristorantelacarbonara.it

Travel Rome Le Meridien
Travel Rome Le Meridien

Buena notte!
Welterusten
Vlakbij Vaticaanstad en de Spaanse Trappen vind je Le Méridien Visconti. Het moderne hotel heeft lichte kamers, een gezellige rooftopbar én een volledig uitgeruste gym waar je die calorieën van al dat heerlijke Italiaanse eten direct weer kunt verbranden! De badkamers zijn voorzien van luxe cosmetica van (MALIN+GOETZ) en het uitgebreide ontbijtbuffet is om je vingers bij af te likken!
www.lemeridienrome.com

Travel Rome Pompi Tiramisu
Travel Rome Pompi Tiramisu

Goditi un dolce!
Lekker toetje
Letterlijk om de hoek van de Piazza di Spagna, met de beroemde Spaanse Trappen, vind je Pompi, een patisserie die beroemd is vanwege hun tiramisu. Ze hebben naast gewone tiramisu (heerlijk!) ook een variant met chocola en banaan, een met pistache en nog veel meer. Je kunt er ook terecht voor extravagante taartjes en gelato. Zorg wel dat je contante soldi bij je hebt, want Pompi is helaas nog niet helemaal aangehaakt bij de digitale revolutie. Geen pinapparaat te bekennen, dus.
www.barpompi.it

Travel Rome easyJet
Travel Rome easyJet

Trattati!
Trakteer jezelf
Begin je reis naar Rome extra goed door jezelf te trakteren op Speedy Boarding van easyJet. Dan krijg je een aparte balie om je bagage te droppen, mag je als eerste het vliegtuig in, kies je altijd een stoel op de eerste paar rijen, én mag je een extra tas meenemen als handbagage. easyJet vliegt vier keer per week (tijdens het hoogseizoen zeven keer) van Amsterdam naar Rome, vanaf 31,23 euro*. De vlucht duurt ongeveer twee uur en vijftien minuten.
www.easyjet.nl

* prijs gebaseerd op een enkele reis voor één persoon bij een boeking voor twee personen

Powered by Labrador CMS