Vakantienieuws: eerste camping speciaal voor lhbtq-jongeren deze zomer van start

De Paradijsvogel opent zijn (tent)deuren in Lelystad

Leestijd: < 1 min

Als vader of moeder wil je natuurlijk dat je kind het naar z’n zin heeft als je op vakantie bent. Maar als je kind anders is dan de meeste anderen, kan dat best lastig zijn. Voor kinderen en jongeren uit de lhbtq-gemeenschap en hun ouders is er nu goed nieuws: dit jaar is er een speciale regenboogcamping.

Initiatiefneemster Brenda Schaaper weet hoe het is om vakanties door te brengen met een kind dat maar moeilijk aansluiting maakt. Haar Devin (15) is non-binair en weet al vanaf zijn zesde dat het ‘m niet ging worden met voetballen, ravotten en stoer doen op de camping.

Gelijkgestemden

“Ik vond het heel lastig om te zien dat kinderen op de camping lol hadden en die van mij in de tent zat”, vertelt Brenda. “Dat Devin op school gelijkgestemden heeft ontmoet, doet ons allemaal goed. Devin is veel vrolijker en dat gun ik andere kinderen ook zó erg.”

Brenda besloot de gok te wagen en te investeren in een kampeervakantie, speciaal gericht op kinderen uit de lbhtq-gemeenschap, hun broertjes, zussen en hun ouders. “Het moet voor iedereen een groot feest worden. We gaan leuke dingen doen, maar niets moet. Ik weet dat pubers het vooral heerlijk vinden om te chillen. Nou, dat kunnen ze lekker met elkaar doen nu.” Het wordt een plek waar je helemaal jezelf kan zijn en op een veilige manier kan experimenteren in de zoektocht naar je genderidentiteit.

De Paradijsvogel

Op camping De Paradijsvogel, die dit jaar in Lelystad staat, is plaats voor 6 gezinnen per weekend of midweek. Ook jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar zijn zelfstandig welkom. Voor hen is een accommodatie geregeld. Voor informatie over kosten et cetera. kun je terecht bij Brenda Schaaper en Devin. Een ding is zeker: zij staan te trappelen om jullie te ontmoeten.

Kijk daarom voor meer info op de website van Schaaper: www.moederenzo.nl.

Coverbeeld: UnSplash (dus niet de daadwerkelijke camping)

Powered by Labrador CMS