Kiri Mioki - 'Rode Wijn'

Proost met queer popster Kiri Mioki op zijn nieuwe single ‘Rode Wijn’

Leestijd: 1 min

“Zijn we nu iets simpels kwijt?” Dat is de vraag waar popartiest Kiri Mioki zijn nieuwe liedje ‘Rode Wijn’ mee opent. Het antwoord is ‘ja, want Kiri heeft flink uitgepakt voor deze track, die door hem zelf is geschreven en geproduceerd. Let op het pak dat Kiri draagt in de video: komt dat je niet heel bekend voor?

Dat de nieuwe single tijdens het Eurovisie Songfestival wordt uitgebracht is geen toeval. Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis heeft hem namelijk de outfit uitgeleend die zij zelf in 2015 op het podium van het Songfestival droeg. “Dat ik Trijntjes outfit heb mogen dragen, vind ik echt heel bijzonder”, glundert Kiri. “Zo’n grote ster als zij hoeft dat soort dingen echt niet te doen en toch stond ze ervoor open.”

per ongeluk seks 

Eurovisie is natuurlijk zeker een ambitie”, vertelt hij verder. “In dat kader kun je mijn videoclip ook zien als een eerste doorpas. En volgens mij zit het prima”, lacht hij. Ook het feit dat ‘Rode Wijn’ een speciale zwoele afdronk heeft is niet voor niets. “Het liedje gaat over een typisch fenomeen, het ‘per ongeluk’ seks hebben met je vrienden.” Kiri heeft het zelf naar eigen zeggen al vaak meegemaakt en veel vrienden van hem ook.

Winq-lezers kennen Kiri’s tongue-in-cheek liedjes misschien al van de ode die hij eind vorig jaar aan Kylie Minogue bracht of van zijn remake van Sam Smiths ‘Money On My Mind’, dat hij met geblondeerde wenkbrauwen vertaalde naar ‘Ik Houd Mijn Geld Wel In Mijn Zak'. 

Ze noemden de Amsterdamse popartiest al de neef van Joost Klein en de Nederlandse Lady Gaga, maar misschien wordt het nu tijd om hem gewoon bij zijn eigen naam te gaan noemen? ‘Rode Wijn’ smaakt in ieder geval naar meer.

‘Rode Wijn’ is nu op alle streamingdiensten te beluisteren, onder meer op Spotify.  Bekijk hier de video.

Volg Kiri op Tiktok en Instagram: @kirimioki, op Spotify, of klik hier voor zijn website.

Powered by Labrador CMS