Josh Cavallo

Profvoetballer Josh Cavallo vraagt vriend ten huwelijk in stadion

Op het voetbalveld ging hij op één knie 

Leestijd: 1 min

Josh Cavallo scheef in 2021 geschiedenis door er als eerste mannelijke profvoetballer voor uit te komen dat hij homoseksueel is. Hij speelt voor het Australische team Adelaide United. Nu heeft hij zijn vriend Leighton Morrell ten huwelijk gevraagd op het voetbalveld van zijn stadion.

In 2021 plaatste de Australische voetballer Josh Cavallo een emotionele video online waarin hij uit de kast kwam en beloofde de sportcultuur te veranderen om te laten zien dat iedereen welkom is in het voetbal.

 

Zijn aankondiging werd geprezen als een keerpunt in een sport met een lange en onrustige geschiedenis van diepgewortelde homofobie, vooral in het mannenvoetbal. Sindsdien de 24-jarige Cavallo een van de meest herkenbare gezichten en een uitgesproken pleitbezorger voor meer gelijkheid voor de lhbtiq+-gemeenschap.

verliefd, verloofd 

Onlangs maakte Cavallo bekend dat hij zijn vriend Leighton Morrell ten huwelijk had gevraagd in het Coopers Stadium, het thuisveld van zijn A-League-team Adelaide United. Naast een foto waarop hij op één knie zit en een ring vasthoudt, verklaarde Cavallo in een bericht op X: “Dit jaar begin ik met mijn verloofde.”

Op een andere foto is te zien hoe de voetballer straalt terwijl zijn kersverse verloofde zijn ogen bedekt met zijn handen. Ook is er een close-up van de twee hand in hand. Cavallo bedankte zijn team voor hun hulp bij het opzetten van zijn verrassing.

veilige plek 

Hij schreef op X: “Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik een veilige plek heb in het voetbal. Een plek waarvan ik nooit in mijn dromen had gedacht dat die ooit mogelijk zou zijn. Dit speciale moment wilde ik creëren op het veld, waar het allemaal begon.”

Bron: CNN

Powered by Labrador CMS