interview

Peter van Vught en Nico Musebrink

“Met Club Love Affair brengen we meer internationale artiesten naar Pride Amsterdam”

Peter van Vught en Nico Musebrink over hun nieuwe Pride-feest

Organisatoren Peter van Vught (links) en Nico Musebrink.

Wie zich na de Canal Parade altijd wat verloren voelt, kan tijdens Pride Amsterdam 2024 terecht bij Club Love Affair, een nieuw feest in AFAS Live met optredens van grote internationale artiesten als Jessie Ware, Jake Shears en Todrick Hall. Organisatoren Peter van Vught (Sweetie Darling) en Nico Musebrink (Mojo) vertellen ons meer.

Hoe is het idee voor dit feest ontstaan?

Nico: “Bij Mojo [concertorganisator – red.] was er langer de wens om iets groots neer te zetten tijdens Pride Amsterdam. Ik wist dat Peter met een soortgelijk plan rondliep.”
Peter: “Nico stuurde me een berichtje met het voorstel eens te praten. We voelden al snel dat we op één lijn zaten en dat we hier echt iets hebben wat op dit moment nog ontbreekt in de Pride-programmering.”

“we denken de show van a tot z uit, samen met de artiesten”

Waarin verschilt Club Love Affair van andere Pride-feesten? 

 P: “Er is een enorm divers aanbod tijdens Pride Amsterdam, maar wij willen met dit feest meer internationale artiesten naar de stad brengen. Ik heb jaren gewerkt voor Pride Amsterdam, en weet dat de populariteit van het evenement blijft toenemen. Wanneer het aantal bezoekers alleen maar groeit, is het ook tof als er steeds meer evenementen zijn waar al die mensen naartoe kunnen.”
N: “Er is de afgelopen jaren een gigantische groei geweest aan artiesten die hun queer boodschap willen uitdragen. De grotere namen zijn echter wel een zekere productie gewend, zij hebben bepaalde eisen. Wij dachten: als er nog geen plek is tijdens Pride die aan die wensen kan voldoen, dan maken we die gewoon.”

Club Love Affair vindt plaats in AFAS Live, niet bepaald in het centrum van de stad.

N: “De Gemeente Amsterdam verzoekt mensen elk jaar rond een uur of 19.00 via social media om niet meer naar de stad te komen omdat het te vol is. Precies rond dat tijdstip gaan wij van start.”
N: “De locatie net buiten het centrum is daarom een super oplossing. Ook geeft AFAS ons de ruimte om groots uit te pakken.”

“we verkopen geen vip-tickets: we willen echt een eenheidsgevoel creëren”

Hoe gaat de avond eruitzien?

P: “We beginnen om 19.30 uur, vlak na de Canal Parade. Die eindigt rond een uur of 18.00, dus mensen kunnen tussendoor nog iets eten. Het eerste uurtje is inloop en van 20.30 uur tot 23.00 uur volgt een geoliede show met liveoptredens van ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Zo kunnen we voor ieder wat wils bieden en houden we lekker de vaart erin.”
N: “De lhbtiqa+-gemeenschap is zo breed, dus het is echt een kunst om een feest neer te zetten waar iedereen iets uit kan halen. We denken de show samen met de artiesten helemaal uit van A tot Z, zodat de avond één geheel wordt.”
P: “We bespreken met hen wat ze gaan zingen, of er wel of geen dansers bij moeten, hoe we het uitlichten, om zo samen mooie momenten te creëren.”
N: “Het is een feest, maar we vinden het wel belangrijk dat de Pride-boodschap een grote rol speelt in de optredens.”
P: “Na het live-gedeelte veranderen we in een clubnacht met disco, house en techno en om 02.00 uur is het afgelopen. Dan hebben mensen er echt al een heel erg lange dag op zitten – we gaan ervan uit dat de meesten ook naar de botenparade zijn geweest. Als je daarna nog energie over hebt, zijn er zat plekken in de stad waar je terecht kunt.”

Kunnen jullie al een paar namen bekendmaken?

N: “Zeker, en daar zijn we erg trots op, want het is heel veel werk geweest.”
P: “We hebben onder meer CeCe Peniston geboekt, van de Pride-klassieker ‘Finally’. Daarnaast hebben we Jessie Ware, Todrick Hall en Jake Shears, van de Scissor Sisters bevestigd. De avond wordt gehost door niemand minder dan Envy Peru, samen met Bob the Drag Queen.”
N: “Er zijn natuurlijk ook Nederlandse performers aanwezig, zoals Berget Lewis, My Li'l Puny, Keta Minaj, ChelseaBoy, Ma’MaQueen, April Darby, Amber Vineyard en Jordan Roy.”
P: “Sommige artiesten, zoals Todrick Hall, zijn onderdeel van de queergemeenschap. Anderen, zoals Jessie Ware, zijn ally’s, die zich uitspreken voor onze community.” 

Hoe duur worden de tickets?

P: “De earlybirds kosten 66 euro inclusief servicekosten.”
N: “En we hebben er expres voor gekozen om geen VIP-tickets te verkopen. Iedereen in de zaal is gelijk, er is geen onderscheid tussen mindere of betere kaartjes. We willen echt een eenheidsgevoel creëren.”

Zijn er internationaal gezien evenementen geweest die een inspiratie vormden voor dit concept?

P: “Ik was in 2019 bij de opening van WorldPride in New York en dat was echt te gek. Elke tien, vijftien minuten stond er een nieuwe grote naam: Chaka Khan, Cyndi Lauper, Billy Porter, Ciara, de hele cast van RuPaul’s Drag Race. Whoopi Goldberg presenteerde de show. Het ging maar door.”
N: “Ik heb een tijdje in Sydney gewoond. Daar kwam Cher optreden tijdens Mardi Gras. In Manchester kwam Ariana Grande al meermaals optreden, en bij de pride in West-Hollywood staat dit jaar Kylie Minogue. Met Club Love Affair willen we een evenement neerzetten dat kan aansluiten in dat rijtje.”

Zaterdag 3 augustus, 19.30 - 02.00 uur, AFAS Live. Kaartverkoop start vrijdag 5 april om 14.00 uur. Ga voor de hele line-up, meer informatie en tickets naar mojo.nl/clubloveaffair en instagram.com/clubloveaffair_ams

Club Love Affair artwork
Powered by Labrador CMS