column

Matthijs ging aan de slag met een prostaatstimulator

“Deze middag staat alles in het teken van mijn prostaat”

Leestijd: 3 min

Columnist Matthijs van Els breidde zijn speeltjescollectie uit met een prostaatstimulator, ging er een middagje goed voor liggen en was blij verrast. “Sorry, prostaat, dat ik jou al die tijd niet op waarde heb weten te schatten.”

De anus biedt vele mogelijkheden wanneer het aankomt op seks. Van masseren tot vingeren, en van rimmen tot penetreren. Waar ik echter nooit bij stilsta, is dat de anus ook toegang geeft tot mijn G-spot: de prostaat. Ik las laatst dat een orgasme door middel van prostaatstimulatie tot wel 33 procent intenser kan zijn. Hoog tijd om mijn speeltjescollectie uit te breiden met een prostaatstimulator en er een middag voor te gaan liggen.

Mijn eerste indruk is positief. De stimulator is licht, voelt zacht aan en is vooral kleiner dan ik had verwacht (achteraf hoor ik dat dit een beginnersmodel is). Qua kleur en vorm lijkt het niet op iets ‘echts’ – dat vind ik bij dildo’s wel belangrijk. Het ding doet eerder denken aan een siliconen pijlinktvisje. Zoals een goede consument betaamt, lees ik aandachtig de gebruiksaanwijzing. Het gedeelte dat naar binnen gaat heeft twee verdikkingen en het handvat dat ‘buiten spel’ blijft is voorzien van kleuren, zodat je weet wat waar hoort. Het rode uiteinde hoort te eindigen op je perineum, voor uitwendige stimulatie.

Geheel volgens voorschrift ga ik op mijn zij liggen, houd ik mijn onderste been gestrekt en trek ik de bovenste met mijn knie omhoog om de weg naar mijn anus vrij te maken. Na het aanbrengen van glijmiddel probeer ik de stimulator langzaam naar binnen te duwen. Ik lees dat ik me zowel mentaal als fysiek moet ontspannen, gepaard met diepe ademhalingen, om zo aan dit gevoel te wennen. Het werkt; de eerste verdikking is inmiddels naar binnen. Ik adem rustig door, ontspan weer en voordat ik het weet is de tweede verdikking ook uit het zicht verdwenen en ligt het rode uiteinde op mijn perineum. We zijn los.

“nog nooit stond tijdens de seks alles in het teken van mijn prostaat”

Het voelt verrassend goed. Ik geniet er zo van dat ik ook een beetje raar moet giechelen. Gelukkig ben ik alleen. Volgens het boekje moet ik er niet met mijn handen aanzitten en moet ik juist mijn anus al het werk laten doen door middel van aan- en ontspanning. Bij elke aanspanning komt de stimulator tegen de prostaat aan en geloof me, dat is uitermate prettig. Ik moet wel wennen aan het feit dat een gespannen anus nu ineens iets positiefs is; tijdens penetratie zorgt dit juist vaak voor pijn en ongemak.

Matthijs van Els met prostaatstimulator
Beeld: Rob Jacobs

Ik experimenteer een tijdje met het tempo en de manier van aanspannen. Soms licht en kort, dan weer hard en langer. Er is niet per se iets wat goed of slecht werkt; het is vooral de afwisseling waar ik van geniet. Ook probeer ik om niets met mijn handen te doen, ook niet masturberen. Dat is nieuw voor mij. Ik heb me nog nooit op deze manier beziggehouden met mijn prostaat – of die van een ander. Natuurlijk wordt de prostaat ook enigszins gestimuleerd door neuken, vingeren of een dildo, maar op die momenten is het eerder een bijkomend voordeel. Nu staat alles in het teken van mijn prostaat.

“mijn orgasme lijkt, zoals de verpakking beloofde, precies 33 procent intenser dan normaal”

Het lijkt of ik op het punt sta om klaar te komen, maar het voelt ook alsof ik moet plassen. Niet zo gek: mijn blaas krijgt het een en ander te verduren door deze stimulator. Toch houd ik mijn gedachte bij het eerste scenario. Stiekem hoop ik op een handsfree orgasme, zoals ik dat in porno weleens heb gezien. Ik span mijn anus aan alsof mijn leven ervan afhangt en mijn prostaat kan zijn geluk niet op. Ik geniet van elke sensatie en vooral van mijn eigen lichaam. Zonder handen gaat het me toch niet lukken ben ik bang, dus ik zet ze aan het werk en al vrij snel is het moment suprême daar. Zowel fysiek als mentaal word ik helemaal gek. Voor een paar seconden zie en hoor ik niks en weet ik even niet meer waar ik ben of hoe laat het is. Ik heb nog nooit mijn orgasmes met elkaar vergeleken, maar ik geloof meteen dat dit precies 33 procent intenser was dan normaal.

De belangrijkste les van vandaag: anale seks kan zoveel meer zijn dan een piemel die op- en neergaat in een kont. Sorry, prostaat, dat ik jou al die tijd niet op waarde heb weten te schatten. Ik beloof dat ik je niet langer zal verwaarlozen.

Beeld: Rob Jacobs

Powered by Labrador CMS