column

Matthijs van Els in jockstrap.

Matthijs droeg een jockstrap naar kantoor

“Tot nu toe associeerde ik een jockstrap eerder met seks dan mijn werk”

Matthijs van Els in jockstrap.
Leestijd: 2 min

Columnist Matthijs van Els is groot liefhebber van jockstraps, maar vroeg zich af: moet er altijd seks aan te pas komen wanneer ik er een draag? Hij nam de proef op de som en droeg een jockstrap naar kantoor. “Ik voelde me verdomd sexy.”

Onlangs stond ik voor het volgende vraagstuk: is het normaal om in een jockstrap naar mijn werk te gaan? In de ochtend kwam ik er namelijk achter dat ik geen schone slips meer had. Ik moest kiezen tussen een reeds gedragen slip en een weinig verhullende, doch schone jockstrap. Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel, toch associeer ik een jockstrap eerder met seks dan mijn werk.

De eerste en enige keer dat ik een jockstrap droeg zonder seks te hebben, was tijdens Milkshake Indoor in 2019. Ik droeg een zwart-witte jockstrap van Addicted met daaroverheen een doorschijnend netbroekje. Dit vond ik spannend, maar het leek me de perfecte plek om het gewoon eens te proberen. Ik koos niet voor deze outfit omdat ik seks wilde of mensen reacties wilde ontlokken, maar dat laatste gebeurde toch. Ongevraagd werd ik in mijn billen geknepen door volslagen vreemden. Als je met je billen bloot rondloopt, vraag je erom, lijken sommigen te denken. Volgens mij dien je hier nooit van uit te gaan, hoe naakt iemand ook is. Soms wil ik me gewoon mooi en sexy voelen in een outfit zonder dat dit hoeft uit te monden in seks.

“Wanneer ik een slip draag, sta ik niet gelijk in de startblokken voor seks. Waarom heb ik die gedachte dan wel bij een jockstrap?”

De associatie met seks begrijp ik. Ik ben zelf groot liefhebber van jockstraps tijdens seks. Ze zorgen niet alleen voor comfort en ‘easy access’, maar doen ook iets voor de esthetiek van de billen. De twee elastische banden liften mijn billen, waardoor ze net iets boller staan dan normaal. Ik ben trots op mijn bilpartij en wil daar dan ook het maximale uithalen. In eerste instantie doe ik dit voor mezelf, al is de tegenpartij er meestal ook niet vies van.

Maar kan een jockstrap niet ook gewoon mooie lingerie zijn, zonder dat er seks aan te pas komt? Ik verkies slips boven boxershorts omdat ik ze fijner én sexyer vind, maar sta niet direct in de startblokken voor seks zodra ik er een draag. Waarom heb ik die gedachte dan wel bij jockstraps? Van oorsprong hebben ze niets met seks te maken; ze komen uit de sportwereld, waar ze toques op hun plek moeten houden. Persoonlijk ken ik jockstraps slechts uit (porno)films en series, maar dat zegt misschien meer over mijn affiniteit met de sportwereld. In mijn beleving is ‘mannenlingerie’ nog niet zo geaccepteerd en genormaliseerd als ‘vrouwenlingerie’. Dat zou ik graag veranderen. Jockstraps worden nog te vaak geassocieerd met promiscue gedrag. Zoals een vriend het mooi verwoordde: “Ik wil me sexy voelen, maar een jockstrap betekent blijkbaar meteen dat ik bottom ben en geneukt wil worden”.

Terug naar de prangende vraag waarmee mijn overpeinzing begon: is het normaal om in een jockstrap naar mijn werk te gaan? Met alle voors, tegens en sociaal wenselijke gedragingen in mijn achterhoofd besloot ik die ochtend een prachtige blauwe jockstrap van Calvin Klein aan te trekken. Ik besloot: het wordt tijd dat mijn jockstraps vaker het daglicht zien. Het was de juiste keuze. Mijn collega’s zouden uiteindelijk van niets weten, maar ik voelde me de hele dag verdomd sexy op kantoor.

Beeld: Rob Jacobs

Matthijs van Els in jockstrap
© Rob Jacobs
Powered by Labrador CMS