Kylie & Robbie

Lekkere muziek: van kazig tot cool, dit zijn de mooiste duetten van Kylie Minogue

Van 'Especially for You' met Jason Donovan tot 'Kids' met Robbie Williams

Leestijd: 3 min

Afgelopen weekend verbaasde Kylie Minogue de fans van Madonna door ineens naast de Queen of Pop op het podium te verschijnen voor een duet. Dit bracht ons op het idee: wat zijn de leukste duetten van Kylie, gerangschikt van kazig tot cool? Dit zijn ze! 

12) ‘especially for you’ – met jason Donovan - 1989

Oké, dat begint al goed. Jason Donovan en Kylie Minogue speelden een verliefd stel in de Australische soapserie Neighbours toen Kylie doorbrak als zangeres. Dat kan ik ook, dacht Jason, en samen namen ze in 1989 dit drakerige duet op. Daarna scoorde ook Jason als een malle, met hits als ‘Too Many Broken Hearts’ en ‘Sealed with a Kiss’. 

11) ‘music’s too sad without you’ – met Jack Savoretti – 2018

Van Golden, Kylies country(-achtige) album komt deze ietwat slaapverwekkende ballad met de Britse singer-songwriter Jack Savoretti. Het is niet slecht, maar ook niet echt interessant te noemen.

 10) ‘if you were with me now’ – met keith washington - 1991

Dit is zo’n typische jarennegentigsoulballad waar een commercieel popsausje overheen is gegoten, met dank aan Stock, Aitken & Waterman. In de comments onder de video noemt iemand dit ‘een van de meest ondergewaardeerde powerballads ooit'. Dat valt nou ook wel weer mee. 

09) ’100 degrees’ – met dannii minogue – 2015

Zus Dannii trad al snel in de voetsporen van Kylie, maar haar muzikale carrière is nooit echt van de grond gekomen. Het enige lied dat te binnen schiet is ‘Put the Needle on It’ uit 2002. Oh, en ‘I Begin to Wonder’ van een jaar later, dat een mooie mashup was met Dead or Alive’s ‘You Spin Me Round (Like a Record Baby)’. Dit duet is een als disco vermomd kerstlied.

08) ‘limpido’ – met laura pausini - 2013

Helder, of schoon. Dat is de vrije vertaling van ‘Limpido, een duet met Laura Pausini. Die Italiaanse zangeres kennen we hier in Nederland vooral van haar ballads, waaronder ‘La Solitudine’. Dit stond in 2013 op Laura’s Greatest Hits-album en is deels gezongen in het Italiaans.

07) ‘kids’ – met robbie williams - 2000

Na Take That wilde Robbie Williams zichzelf aanvankelijk neerzetten als een rockartiest met muziek in de stijl van Britpop-acts als Oasis. Dat liet hij al snel los, maar af en toe dreef er nog iets gruizigs naar boven in zijn hits. De beat van ‘Kids’ bijvoorbeeld, die lekker indie klinkt. De stemmen van Kylie en Robbie klinken samen fantastisch.

06) ‘real groove’ – met dua lipa - 2020

In 2020 verscheen Disco, waarop na Kylies countrypoging dancepop en, juist, disco weer centraal stonden. Een jaar later verscheen Disco: Guest List Edition, waarop Dua Lipa, Years & Years, Gloria Gaynor en Jessie Ware te horen waren. Helaas is er voor het vrolijk groovende ‘Real Groove’ geen officiële video.

05) ‘can’t stop writing songs about you’ – met gloria gaynor - 2021

Gelukkig is er wel een video gemaakt van dit duet met Gloria Gaynor die er fantastisch uitziet in haar glitterjurk.

04) ‘kiss of life’ – met jessie ware – 2021

Na ‘Real Groove’ en ‘Can’t Stop Writing Songs About You’ is dit de eennacoolste track van Disco: Guest List Edition. Met een geestige video waarin Kylie te zien is als een boze glamourpoes.

03) ‘a second to midnight’ – met years & years - 2021

Hoe cool is het dat Kylie en Years & Years-zanger Olly Alexander in het begin van de video min of meer identiek gekleed gegaan, en daarna als elkáár? Kylie in Olly-drag en Olly in Kylie-drag! Het lied is aardig, kabbelt een beetje voort en gaat eigenlijk nergens heen, maar die beelden! Een verdiende derde plaats.

02) ‘the other boys’ – Met nervo, jake shears & nile Rodgers - 2015

Een campy discostamper die over jongens gaat, daar moeten we Jake Shears van de Scissor Sisters voor vragen. Dit zullen de bedenkers van ‘The Other Boys’ gedacht hebben toen ze met dit aanstekelijke lied op de proppen kwamen dat ook nog eens uiterst cool was.

 01) ‘where the wild roses grow’ – met nick cave - 1995

Nadat Kylie de hitfabriek van Stock Aitken & Waterman was uitgevlucht, wist Nick Cave haar voor het eerst echt uit haar comfortzone te trekken. Ze maakten samen deze murder ballad, met een video waarin die nare Nick de arme Kylie hoogstpersoonlijk had omgebracht en haar in een rivier had gesmeten. En daar ook nog eens een lied over had gemaakt. Deze is nog immer übercool.

Powered by Labrador CMS